Реклама

З 1 листопада київське метро відмовиться від жетонів: що треба знати

Розповідаємо про п'ять електронних способів оплати, якими можна буде скористатися у київському метрополітені.
Čytaty latynkoju
З 1 листопада київське метро відмовиться від жетонів: що треба знати
  1. Головна
  2. Місто
  3. З 1 листопада київське метро відмовиться від жетонів: що треба знати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розповідаємо про п'ять електронних способів оплати, якими можна буде скористатися у київському метрополітені.

31 жовтня стане останнім днем користування жетонами у столичній підземці. Далі оплатити проїзд можна буде лише за допомогою електронних засобів оплати.

Які електронні способи оплати існують

  • безконтактна картка метро;
  • проїзний;
  • карта киянина;
  • електронний квиток;
  • банківська картка.

Що таке електронний квиток

Картка Kyiv Smart Card є ключем доступу до облікового запису у систему єдиного електронного квитка. Куплена карта прив’язується до особистого кабінету користувача. Він може поповнювати або купувати поїздки.

Після цього Kyiv Smart Card використовується у всіх видах громадського транспорту, де встановлені валідатори для зчитування таких карток. Просто прикладаєте картку і спокійно їдете, не шукаючи кондуктора.

Електронний квиток поверненню не підлягає.

Про усі способи купівлі квитка Na chasi вже розповідав у своєму матеріаліЯк купити електронний квиток у «Приват24» або кіосках.

Необхідна лише одна поїздка, що робити

Для гостей столиці замість жетонів і одноразових квитків у громадському транспорті діятимуть квитки з QR-кодами. Теж єдині для всіх видів транспорту. Їх можна буде придбати у спеціальних боксах, а також в касах метрополітену та «Київпастрансу».

Ще один спосіб – це картка метро. При поповненні на 50 поїздок кожна коштуватиме 6,5. Термін дії картки 1 рік після кожного використання (подовжується автоматично).

Після використання поїздок робочу картку можна повернути у будь-яку касу та отримати назад заставну вартість. Поповнювати картку метро можна готівкою в автоматах на кожній станції, а також банківською карткою або готівкою у будь-якій касі.

Яка вартість

Вартість разового проїзду в усіх видах комунального транспорту становитиме, як і зараз, 8. Проте, якщо поповнити картку на велику кількість поїздок, то вартість буде нижчою. наприклад, при поповненні на 50 поїздок, вартість разового проїзду становитиме вже 6,5.

Якщо є пільги

Читайте також: Як купити електронний квиток у «Приват24» або кіосках

Пільговики столиці користуються підземкою виключно за Карткою киянина (рішення Київради, яка встановлює пільги міста та механізми їх використання).

Загальнодержавні категорії будуть проходити через ручний контроль з оригіналом посвідчення (довідки, навіть нотаріально завірені, не є підставою для безкоштовного проїзду).

Усі категорії можна проглянути за посиланням.

Умови для дітей

Діти до 7 років мають право безкоштовного проїзду. Таке право також мають школярі столиці, але виключно за наявності учнівського квитка. Учні інших міст оплачують проїзд на загальних підставах.

Share
Написати коментар
loading...