Реклама

ГогольFest: голова Гоголя на Південному вокзалі та арт-потяг

Цьогоріч ГогольFest проходить у Маріуполі з 26 квітня по 1 травня. Організатори спеціально створили перший фестивальний поїзд у Європі, який доставить відвідувачів до місця проведення.
Čytaty latynkoju
ГогольFest
ГогольFest: голова Гоголя на Південному вокзалі та арт-потяг
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ГогольFest: голова Гоголя на Південному вокзалі та арт-потяг
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Цьогоріч ГогольFest проходить у Маріуполі з 26 квітня по 1 травня. Організатори спеціально створили перший фестивальний поїзд у Європі, який доставить відвідувачів до місця проведення.

На Південному вокзалі у Києві встановили гігантську голову письменника Миколи Гоголя – символ фестивалю.

Це триметрова скульптура, яка зроблена з перфорованого металу для перформансу на відкриття фестивалю у 2008 році.

У цьому році група фастівських художників «Colo team» на чолі з Антоном Штомпелі та Олександром Харченко відродили інсталяцію спеціально для ГогольFest в Маріуполі.

Цього року Микола Васильович з’явився на Південному вокзалі з нагоди ГогольTrain – першого в Європі арт-потягу, який 26 квітня відправиться з Києва в Маріуполь на Startup ГогольFest 2019.

ГогольTrain

Це 10-вагонний арт-поїзд від організаторів Startup ГогольFest. На ньому можна буде дістатися до фестивалю з Києва, Дніпра, Запоріжжя та ще кількох невеликих населених пунктів по маршруту.

Ми хочемо створити прецедент, коли культура об'єднує міста, зміцнює взаємозв'язки і стимулює будувати інфраструктуру. За рівнем своєї епічності проект ГогольTrain може стати ключовою культурною подією сучасної України

Максим Демський, директор фестивалю

Проїхатися на поїзді зможуть лише ті відвідувачі фестивалю, які куплять путівку ГогольTrain. Це вхід на всі дні фесту + проїзд в обидві сторони + проживання в Маріуполі.

У поїзді і на фестивалі працюватиме знімальна група, а документальний фільм планують до показу на кінофестивалях України і Європи.

Про Startup ГогольFest

Startup ГогольFest – це майже той же ГогольFest, який 10 років проходив в Києві, тільки тепер в Маріуполі. Там подія відбудеться вже другий рік поспіль. Відомий на всю країну захід змінив концепцію і запустив локальні культурні фестивалі міжнародного рівня в різних містах України.

Фестиваль пройде в Маріуполі з 26 квітня по 1 травня. Протягом 6 діб містом відбуватимуться театральні вистави, денні та нічні музичні виступи, кінопокази, художні виставки та діалоги.

Вже відомо, що на фестивалі виступлять Dakh Daughters і Сергій Бабкін.

Share
Написати коментар
loading...