Реклама

Жінки в IT: Women in Tech проведе захід у Львові

Це зустріч для дівчат з IT-індустрії, які мріють, хочуть, планують заснувати свою компанію у майбутньому або вже розпочали власну справу.
Čytaty latynkoju
Жінки в IT: Women in Tech проведе захід у Львові
  1. Головна
  2. Новини
  3. Жінки в IT: Women in Tech проведе захід у Львові
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це зустріч для дівчат з IT-індустрії, які мріють, хочуть, планують заснувати свою компанію у майбутньому або вже розпочали власну справу.

Як потрапити

Women in Tech Ukraine проведе у Львові зустріч «Be Brave: твори власну справу в IT».

Коли: 18 квітня, з 18:30 до 20:30

Де: Tech Startup School, вул. Академіка Колесси, 2, Львів

Зареєструватися можна за посиланням.

Вхід безкоштовний.

Спікерки

  • Наталя Табачин, співзасновниця EdPro та засновниця Спільнота Nravo Kids – українські тех.компанії у сфері освіти для дітей, виробники програмного забезпечення, інтерактивних підручників та навчальних мобільних ігор.
  • Олена Занічковська, співзасновниця та продуктова директорка в The Gradient – одного з найкрутіших UX-дизайн агентств в Україні.
  • Представниця EPAM Ukraine, уточнюється

Модераторка: Іва Козловська, співзасновниця та директорка IT-компанії Qubit Labs

Які проблеми мають жінки в IT

Women in Tech Ukraine пропонує з’ясувати чи справді у світі IT переважають чоловіки. У рейтингу 100 найбагатших людей світу від Forbes перша жінка з’являється лише на 57-му місці. І це Лорен Пауел Джобс (дружина покійного засновника Apple). Близько 94% вищих посад у компаніях зі списку Fortune 1000 займають чоловіки. Всього 2% жінок отримують топ-посаду в IT-компанії.

Зараз виникає дуже багато ініціатив, різних і цікавих. Для чого вони потрібні? Перш за все – це майданчики для вільного і безпечного висловлювання для кожної жінки. Без косих поглядів, їдких коментарів, жартів, яких вдосталь кожного дня, без hate speech і її різних проявів

Іва Козловська, засновниця та лідерка WIT в Україні, CEO Qubit Labs

В Україні 79% вступників до університетів на гуманітарні науки та мистецтво – це дівчата. На інженерний профіль вступає лише 23% дівчат. Кількість жінок в Україні в IT становить 23%.

Women in Tech UKRAINE виникла у 2018 році та є частиною глобальної мережі Women in Tech. Це об’єднання талановитих жінок та дівчат з IT-індустрії в Україні.

Women In Tech проводить заходи на актуальні та цікаві теми, допомагає жінкам навчатися, розвиватися через нетворкінг, програми підтримки та взаємодопомогу.

Про жінок в IT-індустрії, як окремий напрям почали вголос говорити, коли на весь світ про цю тему розповіла редакторка Bloomberg Емілі Чхан зі своє книгою «Brotopia. Breaking Up the Boys Club of Silicon».

Авторка вщент розкритикувала Кремнієву Долину, де керують і домінують чоловіки. Після цього всі почали висловлюватися про становище жінок в IT. Це і стало поштовхом до публічних дискусій.

Share
Написати коментар
loading...