Реклама

Французька весна 2019 у Києві: що подивитися та куди сходити

Світлове шоу, джазові концерти, сучасне мистецтво, допрем'єрні покази фільмів та зірки французького балету.
Čytaty latynkoju
Французька весна 2019 у Києві: що подивитися та куди сходити
  1. Головна
  2. Історії
  3. Французька весна 2019 у Києві: що подивитися та куди сходити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Світлове шоу, джазові концерти, сучасне мистецтво, допрем'єрні покази фільмів та зірки французького балету.

Світлове шоу вуличних артистів

Яскраве відкриття фестивалю відбудеться на Софійській площі. Цього року французи покажуть повітряно-акробатичне шоу з чарівною назвою «Садівниця Мю і кінематика флюїдів».

Це постановка театрального колективу Transe Express. Глядачів очікують небесно-повітряна феєрія, у якій акробатичні трюки поєднуються зі світловими ефектами та музичним супроводом.

Сюжет вистави розгортається навколо схожої на величезну квітку оригінальної конструкції, яка відчиняється, немов велетенська музична скринька. Паралельно глядачі будуть зачаровуватися світловою ходою артистів по землі.

Коли: 30 березня, 20:30

Де: Софійська площа

Допрем'єрні покази

Українці одними з перших зможуть побачити драму «Обіцянка на світанку». Це екранізація однойменного роману Ромена Гарі. У книзі розповідається про матір письменника, яка з дитинства вірила у його талант. Стрічка отримала 4 номінації національної французької кінопремії «Сезар».

Коли: 5 квітня, 19:00

Де: Кінотеатр «Київ», вул. Велика Васильківська, 19

Ще один фільм – лауреат Гран-прі журі Берлінського кінофестивалю – драма «З божої волі» Франсуа Озона. Кіно про скандал з розбещенням малолітніх у католицькій церкві.

Коли: 7 квітня, 19:00

Де: Кінотеатр «Київ», вул. Велика Васильківська, 19

Також організатори обіцяють показ ретроспективної програми «Шарман Леґран». Вона присвячена пам’яті французького композитора Мішеля Леґрана, який написав музику до більш ніж 200 кінокартин.

Він єдиний композитор, який завоював три «Оскари» та п’ять премій Grammy у номінації «Найкраща музика до фільму».

Найбільшу популярність Леґрану принесло створення музики до фільму «Шербурзькі парасольки» з Катрін Денев у головній ролі. Унікальність фільму у тому, що всі діалоги та слова є піснями.

Романтична історія про кохання молодого механіка та продавчині парасольок отримала Золоту пальмову гілку Каннського фестивалю.

Коли: 11 квітня, 19:00

Де: Кінотеатр «Київ», вул. Велика Васильківська, 19

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Дизайн та сучасне мистецтво

За останні декілька років мурали стали ще одним своєрідним символом Києва. Найкращі представники світового стріт-арту приїжджають до нас, аби залишити свій неповторний малюнок.

Цьогоріч, щоб створити мурал, до Києва завітає французький художник GoddoG. Він прикрасить стіни спеціалізованої школи №106.

У його творчості переплітаються лінії та форми, створюючи уявний геометричний світ, у якому кожен зможе віднайти своє: пейзажі, обличчя або навіть певні символічні та етнічні елементи.

Коли: 26 квітня

Де: Спеціалізована школа №106, вул. Некрасовська, 4 (неподалік від клубу Atlas та Львівської площі)

Національний ботанічний сад імені М. Гришка поповниться інсталяцією «Автономні зони поезії: розквіт слів», яка була створена спеціально для Французької весни та дозволить дослідити природу слова.

Її втіленням займався П’єр Фурні разом зі своїм колективом ALIS. Це об’єднання митців, які за допомогою форм та візуального театру порушують комфортні стандарти сприйняття та пробуджують людей заглиблюватися глибше.

За задумом авторів, слова у цій інсталяції змінюються залежно від кута зору чи положення, з якого на них дивляться.

Коли: з 20 квітня по 29 серпня

Де: Національний ботанічний сад імені М. Гришка, Тимірязєвська, 1

Музика

Спільний концерт тріо Венсана Буржекса та українського джазового біг-бенду Drum Art Big Band Олексія Вікулова. Ідея такого виступу виникла після зустрічі музикантів під час фестивалю «Джаз на Дніпрі».

Прекрасний шанс одними з перших почути твори з нового альбому Венсана Буржекса, якого вважають одним з найкращих джазових піаністів Франції.

Коли: 3 квітня, 19:00

Де: Національна філармонія України, вул. Володимирський узвіз, 2

Також очікується виступ ансамблю «Alternance», який був заснований у 1983 році флейтистом Жаном-Люком Мене. Колектив працює з явищем часу, зіставляючи музику сучасності й минулого. Такий підхід допомагає відкрити для себе молодих митців та по-новому поглянути на видатні твори.

Коли: 19 квітня, 19:00

Де: Національна музична академія ім. Петра Чайковського, вул. Архітектора Городецького, 1-3/11

Балет

У Києві відбудеться гала-концерт зірок балету за участю солістки Англійського національного балету Англії Катерини Ханюкової та прем’єра Паризької опери Франсуа Алю. Їхній неповторний дует кияни вже могли бачити минулого року у постановці «Шахерезада».

Цьогоріч вони виступлять у Києві разом з українськими танцівниками Анастасією Шевченко та Микитою Сухоруковим.

Програма буде складатися з поєднання класичних творів з більш сучасними номерами у цілісний та неповторний виступ.

Коли: 14 квітня, 19:00

Де: Національна опера України, вул. Володимирська, 50

Share
Написати коментар
loading...