Реклама

Український хмарний сервіс FEX.NET випустив оновлення

Версія FEX.NET 2.0 запрацювала 26 березня. Після цього всі файли користувачів автоматично перенесли на нову версію та перестали працювати старі посилання.  
Čytaty latynkoju
unsplash.com
Український хмарний сервіс FEX.NET випустив оновлення
  1. Головна
  2. Новини
  3. Український хмарний сервіс FEX.NET випустив оновлення
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Версія FEX.NET 2.0 запрацювала 26 березня. Після цього всі файли користувачів автоматично перенесли на нову версію та перестали працювати старі посилання.  

Український хмарний сервіс FEX.NET випустив велике оновлення, в рамках якого кардинально змінив принципи своєї роботи.

У компанії пояснили, що перехід на версію 2.0 був необхідний для того, щоб запустити на FEX.NET нові функції, які просили клієнти. Наразі ці функції в розробці, що конкретно це буде та терміни їх запуску не повідомляють.

Не всі користувачі зраділи оновленню: багато скаржаться на неробочі посилання та те, що оновлення випустили практично без попередження.

Які зміни?

  • У новій версії сайту більше немає «об’єктів». Сховище складається тільки з файлів і папок. Створювати папки можна в будь-якому місці сховища – як в кореневому розділі, так і в будь-якій інший папці. Сховище файлів користувача тепер повністю приватне. Для того щоб зробити файл або папку доступним публічно, необхідно натиснути кнопку «Поділитися файлом».
  • Робота посилань для передачі файлів повністю змінилася. У новій версії посилання складаються з літер і цифр і мають невелику кількість символів – / abcd123. Посилання генеруються тільки після натискання відповідної кнопки: «Поділитися файлом».
  • Нова версія як і раніше підтримує можливість поділитися файлами без реєстрації або входу в систему. Для цього потрібно перейти на сторінку fex.net/a або натиснути на кнопку «Передати файли» на титульній сторінці fex.net.
  • Посилання на тимчасову папку створюється тільки після того, як файли будуть завантажені. Після завантаження можна відредагувати файли, змінити назву тимчасової папки і керувати файлами та папками. Щоб поділитися тимчасовою папкою, потрібно скопіювати посилання, натиснувши «Отримати посилання».
  • Посилання, скопійовані з адресного рядка сайту, більше не ведуть на файли або папки. Поділитися файлами можна буде тільки по спеціальному посиланню.

Відгуки користувачів

Після перенесення перестали працювати старі посилання зразка / 123456789012, за якими були доступні файли.

Користувачі відзначають, що інші компанії при переході на нову версію робили для старих архівів редирект на нові посилання, за якими користувачі могли отримати доступ до своїх файлів.

У компанії стверджують, що заздалегідь інформували користувачів про прийдешнє оновлення у всіх соціальних акаунтах компанії, а також в базі знань на сайті.

Також зник опис об’єктів, перестали працювати деякі функції, наприклад, обрані архіви і можливість попереднього перегляду відео. Ще користувачі скаржилися на проблеми із завантаженням файлів, а у деяких платних клієнтів пропав з доступу оплачений простір в хмарі.

Неприємності обіцяють виправити найближчим часом.

Share
Написати коментар
loading...