Реклама

Українських митців запрошують до участі у Венеційській бієнале

58 Міжнародна виставка мистецтв у Венеції триватиме з 11 травня до 24 листопада 2019 року. Україну на ній представить проект «Падаюча тінь “Мрії” на сади Джардіні» під кураторством Відкритої групи.
Čytaty latynkoju
Українських митців запрошують до участі у Венеційській бієнале
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Українських митців запрошують до участі у Венеційській бієнале
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
58 Міжнародна виставка мистецтв у Венеції триватиме з 11 травня до 24 листопада 2019 року. Україну на ній представить проект «Падаюча тінь “Мрії” на сади Джардіні» під кураторством Відкритої групи.

9 травня 2019 року ополудні найбільший вантажний літак у світі «Мрія» пролетить над Венецією і на декілька секунд кине тінь на сади Джардіні. Всередині літака знаходитиметься HDD диск з інформацією про всіх нині живучих художниць та художників України.

Як подати заявку?

Для цього достатньо заповнити анкету на сторінці. Заявки на участь у Венеційській бієнале Відкрита група приймає до 10 квітня 2019 року.

Вона була заснована у Львові в серпні 2012 року. Сьогодні художня група складається з чотирьох учасників — Юрій Білей, Станіслав Туріна, Павло Ковач та Антон Варга. У 2013 році  Відкрита група отримала Спеціальний, а в 2015-му — Головний призи Премії PinchukArtCentre. Їхні роботи були представлені в Українському національному павільйоні на 56-й La Biennale di Venezia.

Про що проект

Читайте також: «Голосуйте! Ми прикриємо»: військові закликали українців прийти на вибори

«Ми звертаємося до усіх українських художників, художниць та художніх груп із пропозицією стати частиною проекту в національному павільйоні України. Попри техніку, ідеї, освіту і вік, запрошуємо заповнити анкету і кинути тінь «Мрії» на сади Джардіні.

Наш проект присвячено переосмисленню поняття міфу, його значення та впливу на українське сучасне мистецтво. Розповідь про Мрію — це алегорична форма присутності у Венеції», – розповідають куратори.

В українському павільйоні протягом шести місяців буде відбуватись переповідання польоту з вуст в уста — довготривалий перформанс у спеціально створеній для нього сценографії.

«Проект «Падаюча тінь “Мрії” на сади Джардіні» розповідає про нас як про країну з унікальним характером. Ми здатні привнести нові сенси в дискусію про сучасне мистецтво та світ навколо», — зазначила перший заступник міністра культури України Світлана Фоменко.

Про бієнале

Венеційська бієнале – одна з провідних виставок сучасного світового мистецтва, яку оцінює міжнародне журі. Перша бієнале відбулася у 1895-му. З того часу вона відіграє ключову роль у формуванні сучасного мистецтва та художньої інтерпретації подій у світі.

Тема цьогорічної виставки – «May You Live in Interesting Times» («Щоб ви жили в цікаві часи»). Саме в садах Джардіні знаходяться національні павільйони багатьох країн-учасників Бієнале (українська експозиція розміститься не в Джардіні, а в розташованому неподалік Арсеналі).

Share
Написати коментар
loading...