Реклама

Навчальні програми разом з IT-компаніями: інновації у львівському виші

Три інноваційні програми запускає цього року у Національному університеті імені Івана Франка Львівський ІТ Кластер.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
Навчальні програми разом з IT-компаніями: інновації у львівському виші
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Навчальні програми разом з IT-компаніями: інновації у львівському виші
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Три інноваційні програми запускає цього року у Національному університеті імені Івана Франка Львівський ІТ Кластер.

У 2019 році абітурієнти зі всієї України зможуть поступити на нові інноваційні бакалаврські програми в ЛНУ ім. І. Франка: «Кібербезпека», «Статистичний аналіз даних» та «Інженерія програмного забезпечення». Навчальні програми розробляються представниками університету спільно зі спеціалістами провідних львівських ІТ-компаній.

«Це максимально наблизить теорію до практики та підготує студентів до сучасних викликів ринку праці», – розповідають організаторі.

Що відомо про Львівський ІТ Кластер

Читайте також: Український стартап в ОАЕ: розумні окуляри для військових

Львівський ІТ Кластер — об’єднання спеціалістів у сфері інформаційних технологій, відкритий у Львові. Спільнота провідних компаній у галузі IT, які спільно з університетами та міською владою покращують та розвивають ІТ у місті.

На їхньому рахунку – 9 успішно дійсних інноваційних програм та 2 сучасні лабораторії у трьох університетах Львова.

Яка мета

«Освітній напрямок — один із ключових для Львівського ІТ Кластеру. Ми розпочали зміни в освіті з окремих лекцій ІТ-експертів для студентів. Нині активно продовжуємо збільшувати кількість навчальних програм, залучаючи представників індустрії до розробки програм», — зазначив представник Кластеру.

За його словами, важливість участі роботодавців у навчальному процесі є безумовною вимогою часу. Запуск нових програм — це чудовий приклад, коли підготовка майбутніх фахівців отримає не лише теоретичний вимір та академічну основу, але й тісно пов’язана з практикою.

Найбільшу користь отримає студент, який буде готовий до вимог ринку. Вигідно це і роботодавцям, які отримають готового спеціаліста. Прекрасна мотивація до подальшої співпраці з університетом.

Share
Написати коментар
loading...