Реклама

Подарунки на 8 березня, що руйнують гендерні стереотипи

Все частіше в Україні згадують про оригінальне значення Міжнародного жіночого дня – символу антисексизму та боротьби жінок за свої права. Проте, в нашій країні традиція дарувати жінкам подарунки до цього свята аж надто вкорінена, щоб різко від неї відмовлятися.
Čytaty latynkoju
unsplash
Подарунки на 8 березня, що руйнують гендерні стереотипи
  1. Головна
  2. Історії
  3. Подарунки на 8 березня, що руйнують гендерні стереотипи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Все частіше в Україні згадують про оригінальне значення Міжнародного жіночого дня – символу антисексизму та боротьби жінок за свої права. Проте, в нашій країні традиція дарувати жінкам подарунки до цього свята аж надто вкорінена, щоб різко від неї відмовлятися.

З іншого боку, подарунок – це завжди приємно, тож хіба буде зайвим ще один привід подарувати щось близькій людині? Головне – не піддаватися роками вбитим у нас уявленням про гендерні ролі та вирватися з викривленого простору з тюльпанами та кухонними приладами. Саме для цього ми зібрали кілька ідей подарунків сучасній жінці, які руйнують гендерні стереотипи.

Книга «Навчитися вчитися» – 175 ₴

Книга – кращий подарунок. Ця вікова мудрість точно не втратила актуальності. А найкраща книга – це корисна книга. «Навчитися вчитися» написана Барбарою Оклі – професоркою Оклендського університету і авторкою найпопулярнішого у світі онлайн-курсу з однойменною назвою. У своїй книзі, виданій видавництвом «Наш формат», авторка розбиває стереотипи про «гуманітарний» та «технічний» склад розуму та розповідає як опанувати природничі науки, навіть якщо вам це раніше ніколи не вдавалося.

Конструктор «Сферокуб» – 110 ₴

Про конструктори від українського розробника UGears ми вже розповідали в минулій підбірці, і хочемо знову підтвердити – це прекрасний подарунок. Цього разу ми порадимо «Сферокуб». Це іграшка-антистрес, але можна з упевненістю додати – подвійний антистрес. Спочатку можна медитувати над його збіркою, а потім безпосередньо граючись ним. Окрім «Сферокубу» в асортименті UGears ще маса цікавинок, які можна знайти в них на сайті.

Бездротові навушники – від 1000 ₴

Слухати музику в 2019 році за допомогою дротових навушників – такий же пережиток минулого як і букети з підсніжників, занесених у Червону книгу. Позбавте адресатку свого подарунку страждань – презентуйте їй бездротові навушники. На щастя, вибір таких сьогодні величезний за всіма параметрами. Тут і очевидне рішення типу Apple AirPods (які чудово працюють і з Android-смартфонами, якщо ви не знали), і безліч моделей від інших виробників на будь-який смак.

Бездротова зарядка – від 600 ₴

Як варіант, можна долучитися до бездротового майбутнього не навушниками, а зарядкою. Головне пам’ятати – для того, щоб така зарядка працювала, треба смартфон (ну, або інший девайс, який планується заряджати) з підтримкою технології Qi. Це, наприклад, всі смартфони Apple, починаючи з iPhone 8, флагманська лінійка Samsung – модель Galaxy S6 і новіші, Xiaomi Mi9 та багато інших. Працює вона просто – підключаєте зарядку до джерела живлення, кладете смартфон на платформу. Все.

Grammarly - $140/~3700 ₴ на рік

Чим глобалізованішою стає Україна, тим актуальнішим стає знання англійської мови. Якщо людині, яку ви збираєтеся обдарувати, доводиться часто спілкуватися з іноземцями, річна підписка на Grammarly точно стане їй у нагоді. Дуже поверхнево було б говорити, що Grammarly – це просто сервіс перевірки грамотності. Преміум-версія цього сервісу дозволяє не просто виправити граматичні помилки у вашому англомовному тексті. Він перевірить синтаксис, підкаже як формулювати речення більш зрозуміло, підбере синоніми, вкаже на моменти, які можуть здатися неввічливими та навіть перевірить текст на плагіат. Grammarly розробляють в Україні, до речі.

PlayStation Classic – 1999 ₴‎

PlayStation Classic – це перевидання найпершої ігрової консолі PlayStation з 20-ма класичними іграми, серед яких такі легенди як Final Fantasy VII і TEKKEN 3. Граючись у цю консоль, можна легко поринути в дитинство з великими ЕЛТ-телевізорами, в яких “згорає кінескоп” і маминими смачними бутербродами. Ну, або навпаки – надолужити упущене та помацати своїми руками ігрову класику. Дівчина-геймер точно зрадіє такому подарунку.

Читайте також про подарунки своїми руками? Що подарувати на 8 березня дівчині: подарунки сучасній жінці на 8 березня.

Share
Написати коментар
loading...