Реклама

Українці підкорюють NASA – розробили систему моніторингу дронів

Робота над проектом йшла чотири роки. Цього місяця NASA і влада штату Невада оголосили про те, що запустять систему весною в місті Рено.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
Українці підкорюють NASA – розробили систему моніторингу дронів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українці підкорюють NASA – розробили систему моніторингу дронів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Робота над проектом йшла чотири роки. Цього місяця NASA і влада штату Невада оголосили про те, що запустять систему весною в місті Рено.

Avision Robotics була заснована в 2014 році у США. Її офіси розташовані в Україні. Компанія взяла участь у розробці системи управління переміщення дронів Unmanned Traffic Management (UTM) в рамках спільного проекту з американським космічним агентством NASA.

Читайте також: Дослідження Місяця: NASA зацікавлені залучити Україну

Перший запуск

NASA і штат Nevada почали впроваджувати UTM-систему в центрі міста Рено цієї весни. Також оголошено аналогічний запуск в штаті Техас. Avision планує застосовувати UTM в інших країнах світу, включаючи проекти, де вона буде національною системою для управління повітряним простором.

Для чого система?

Avision Robotics розробляє SaaS-платформу для управління безпілотниками. Вона дозволяє дронам літати в повітрі без зіткнень, обираючи безпечні маршрути. У структурі UTM, яка працює на загальнонаціональному державному рівні, компанія Avision є сертифікованим USS (UAS Service Supplier). USS-система – це сервіс, за допомогою якого комерційні оператори безпілотників автоматично подають інформацію і реєструють свої польоти.

[vimeo 246136616 w=640 h=360]

Як користуватися в Україні?

Avision Robotics також розробила веб-сервіс і мобільний застосунок, які дозволяють комерційним і державним компаніям планувати польоти, контролювати дронів та управляти командою пілотів.

Ця програма доступна в США та Україні. З її допомогою можна планувати та здійснювати польоти згідно з чинними в Україні правилами.

 

Share
Написати коментар
loading...