Реклама

Оновлення продуктів Google: нові можливості для користувачів

Розумний спелчекер у Google Docs, веб-версія Google Duo, а ще Google вкотре оголошує, що їхній оновлений месенджер здатен вбити WhatsApp та Skype – цього разу це Android Messages.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
Оновлення продуктів Google: нові можливості для користувачів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Оновлення продуктів Google: нові можливості для користувачів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розумний спелчекер у Google Docs, веб-версія Google Duo, а ще Google вкотре оголошує, що їхній оновлений месенджер здатен вбити WhatsApp та Skype – цього разу це Android Messages.

Google Docs

Google розширила роботу системи перевірки написання (спелчекер) на всіх користувачів Google Docs бізнес-версії.

Раніше в Google Docs працювала звичайна система перевірки. Вона помічала прості помилки, на зразок неправильно написаних слів. «Розумний» спелчекер вміє більше: відрізняти слова по контексту, яке з них потрібно у даному випадку (наприклад, affect або effect). Виправить користувача, якщо він сплутав they’re і their. Підкаже, який час дієслова краще використовувати.

Стандартний спелчекер підкреслює помилки червоним, новий – блакитним. Якщо натиснути на помилку, то вона запропонує варіант виправлення.

Як пише The Verge, нова функція заснована на тому ж штучному інтелекті, що й перекладач Google Translate.

Функція працює поки лише для англійської мови, і буде доступна всім користувачам бізнес-версії найближчим часом.

“Машинні техніки перевірки можуть вловити безліч потрібних виправлень, від простих граматичних правил у використанні a, an і до складних концепцій, на зразок правил використання додаткових додатків”, – повідомляють у компанії.

Google Duo

Google запустила веб-версію месенджера Duo після двох років роботи мобільного застосунку. Тепер користувачі можуть здійснювати та приймати дзвінки на всіх популярних платформах.

Для того, щоб почати користуватися відеочатом, власникам акаунтів Google необхідно ввійти у свій обліковий запис, а після перейти на сторінку duo.google.com. При цьому всі контакти Duo будуть автоматично синхронізовані. Новачкам потрібно лише пройти підтвердження за допомогою номера телефону або сканування QR-коду.

Відеочат працює в браузерах Chrome, Firefox і Safari. Веб-версія застосунку для відеодзвінків підтримує як відео, так і голосові дзвінки. Перед початком дзвінка програма демонструє вікно з увімкненою камерою, яке дозволяє переконатися, що все працює добре. Ну, і у власному гарному вигляді.

Android Messages

Google оголосив, що у найближчі місяці інтегрує Google Assistant у власний месенджер Android Messages.

Читайте також: Асистент Google навчився перекладати бесіди, підтримує українську

Коли користувачі надсилатимуть текстові повідомлення про ресторани, фільми або погоду, помічник надасть їм посилання на додаткову інформацію. Це допоможе доповнити розмову.

Наприклад, коли ви вирішуєте плани на вечерю, вам запропонують ресторан. А якщо ви обговорюєте якесь кіно, асистент покаже інформацію про нього.

Ця функція буде доступною для користувачів у всьому світі, але для початку вона буде запропонована лише англійською мовою.

Судячи з усього, Google фокусує зусилля на Android Messages, після оголошення про закриття іншого схожого сервісу Allo, яке відбудеться у березні.

Share
Написати коментар
loading...