Реклама

ФОПів в IT стало більше: що це означає

З 2017 року кількість фізичних осіб-підприємців у галузі інформаційних технологій зросла на 45% – і це при тому, що загальне число приватних підприємців скоротилося на 8%.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
ФОПів в IT стало більше: що це означає
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ФОПів в IT стало більше: що це означає
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З 2017 року кількість фізичних осіб-підприємців у галузі інформаційних технологій зросла на 45% – і це при тому, що загальне число приватних підприємців скоротилося на 8%.

Відповідну інформацію розмістили на платформі по роботі з відкритими даними Opendatabot.

Чому як ФОП, то одразу програмісти?

ІТ-галузь не зупиняє зліт – за даними DOU, в топ-50 найбільших айтішних компаній країни кількість працівників виросла на 18% за останній рік . Більшість із них обирають так звану “контрактну” форму співпраці з компаніями за допомогою спрощеної системи оподаткування (ФОП).

Так, останні три роки, попри загальне скорочення кількості підприємців на 8%, в сфері IT їх стало більше на 45%. Лідирують Харківська, Київська та Львівська області – традиційні осередки інформаційної індустрії в нашій країні. Частка айтішників-ФОП там складає більше 14%.

Міністерство соціальної політики представило законопроект, яким пропонується ввести більш жорсткий контроль за використання ФОП. Однак ми проаналізували дані і бачимо, що зараз найактивніший вид бізнесу, який використовує ФОП, — це саме ІТ-сектор

Олексій Іванкін, засновник Opendatabot

Держава наступає

Тим часом, Мінсоцполітики незадоволене явищем працевлаштування через ФОП – недоплачують податки, на думку міністерства. Тому нещодавно урядовці представили законопроект, за яким в деяких випадках контрактні відносини чиновники зможуть розцінювати як трудові з відповідними наслідками.

Ми розбирался в ініціативі Мінцсоцполітики, а також збирали і узагальнювали думки експертів та зацікавлених минулого тижня.

Гра ФОПів: як зрозуміти, що відбувається, коли всі жадають крові

Нагадаємо, раніше ми розповідалиЯк зареєструвати ФОП за добу, як зареєструвати ФОП за добу.

Share
Написати коментар
loading...