Реклама

Open Data Challenge: розробіть проект на основі відкритих даних і отримайте гроші

В Україні втретє проходить конкурс Open Data Challenge. На часі дізнатися, що це таке і навіщо вам брати в цьому участь.
Čytaty latynkoju
Портал відкритих даних
Open Data Challenge: розробіть проект на основі відкритих даних і отримайте гроші
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Open Data Challenge: розробіть проект на основі відкритих даних і отримайте гроші
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні втретє проходить конкурс Open Data Challenge. На часі дізнатися, що це таке і навіщо вам брати в цьому участь.

Про що мова?

Open Data Challenge – це конкурс для розробників. Можна взяти будь-який набір відкритих державою даних та розробити на його основі онлайн-сервіс чи мобільний застосунок. Для вас це можливість потренуватися в розробці, перевірити теорії або навіть почати стартап. Особливо якщо потрапите у перелік призерів.

Програма проходить за підтримки 1991 Open Data Incubator, USAID, UKAID, Eurasia Foundation, ODI, Фонду Східна Європа, а також Державного агентства з питання електронного урядування України.

Чому це важливо?

Відкриті дані допомагають залучати кошти в економіку країни – за підрахунками USAID, в Україну прийшло вже 700 мільйонів доларів лише завдяки ним. Надалі цифра лише ростиме. Зручне використання відкритих даних дозволяє вирішувати важливі соціальні проблеми і робить життя людей в країні кращим і комфортнішим.

Минулого року року на конкурс було подано 190 заявок з 27 міст України. Більшість проектів стосувалися сфер legal tech, агропромисловості, закупівель, екології, інфраструктури та digital health. 48% учасників конкурсу представили ідеї, 32% мали готовий прототип, 12% знаходились на етапі тестування ринку, а решта 8% мали уже перші продажі.

Як взяти участь?

Треба подати заявку на офіційному сайті конкурсу, потім пройти інтерв’ю. Якщо все буде добре, вас запросять на інтерв’ю і пройти 4-місячну інкубаційну програму, за підсумками якої визначать переможців.

Важливо, щоб ваш проект відповідав критеріям. Він, очевидно, має використовувати відкриті дані, а також запобігати корупції, бути іноваційним і мати перспективи для розвитку і масштабування. Повний перелік критеріїв та іншу інформацію можна прочитати на офіційному сайті.

Дедлайн подачі заявок – до 25 березня.

Що може отримати переможець?

Призовий фонд Open Data Challenge складає 2,5 мільйони гривень, які розділять переможці програми. А окрім грошей, ви отримаєте безцінний досвід та повагу і вдячність сотен тисяч або навіть мільйонів співгромадян, що користуватимуться вашим сервісом.

Share
Написати коментар
loading...