Реклама

YouTube 14 років – підпишіться на ці україномовні канали

14 років тому в цей день у США розпочалася історія головного відеосервісу і другого за відвідуваністю сайту планети – YouTube. В україномовного ютубу все поки що не так райдужно як у глобального, і ми з вами маємо це виправити. Зібрали для вас 14 найкращіх україномовних ютуб-каналів, на які ви маєте підписатися вже зараз.
Čytaty latynkoju
YouTube 14 років – підпишіться на ці україномовні канали
  1. Головна
  2. Історії
  3. YouTube 14 років – підпишіться на ці україномовні канали
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
14 років тому в цей день у США розпочалася історія головного відеосервісу і другого за відвідуваністю сайту планети – YouTube. В україномовного ютубу все поки що не так райдужно як у глобального, і ми з вами маємо це виправити. Зібрали для вас 14 найкращіх україномовних ютуб-каналів, на які ви маєте підписатися вже зараз.

До цієї підбірки не включені офіційні ютуб-представництва українських телеканалів, а також політичних інфлюенсерів, бо вони можуть і самі про себе подбати. Цим переліком ми б хотіли в міру наших сил підтримати незалежний і творчий сегмент українського ютубу в першу чергу.

Ukrainer

Проект Ukrainer досліджує Україну і розповідає про найвіддаленіші куточки нашої держави. Заснований Богданом Логвиненком у 2016 році, Ukrainer в рамках своєї тривалої експедиції об’їздив 16 історичних місцевостей України, збираючи дикий мед, граючи в мотобол, катаючись на гірському трамваї, шукаючи трюфелі та молившись з донбасськими будистами в карпатських горах.

А ще в них неймовірно круті промо-ролики «Україна з неба».

Зупини Лося

Нелегальне паркування, проїзд по тротуарах, перевищення швидкості – це хвороба українських міст. У авторів каналу «Зупини Лося»свої методи лікування цієї хвороби – роз’яснення, наклейки на скло автомобілів та прославлення порушників на всю країну. З цими методами можна сперечатися, та й контент каналу не завжди приємно дивитися, але, можливо, насьогодні це єдиний спосіб навести лад на українських дорогах. Принаймні, до того як поліція зможе працювати на повну силу в цьому напрямку.

BABYLON’13

Проект, що з’явився на хвилі Революції гідності, знімає документальні ролики та повнометражні стрічки про найважливіші події в нашій країні. Об’єднання «Вавилон’13» отримало «Скіфського оленя» на Міжнародному кінофестивалі «Молодість» за внесок в українське кіномистецтво.

LiRoom

Музичне видання LiRoom з’явилося у 2012 році як блог про українську музику. Сьогодні це одне з найпопулярніших медіа про музику в нашій країні. Нещодавно LiRoom запустив новий проект разом із онлайн-сервісом таксі Uklon під назвою «Ріс на Біс» – серію інтерв’ю з українськими музикантами. Гостем першого випуску став репер Freel, відомий проникливим треком про захисників донецького аеропорту «Спалах».

Загін Кіноманів

Українського кіно вже стало так багато, що можна будувати контент цілого каналу майже лише на ньому. Це і робить львівський театральний актор і поціновувач кіно Віталій Гордієнко на своєму каналі Загін Кіноманів. Огляди українських стрічок та репортажі з фестивалів з галицьким акцентом – це те, чого нам не вистачало.

Geek Journal

Канал присвячений поп-культурі в цілому та українській зокрема. Автор каналу Тайлер Андерсон оглядає фільми, серіали та комікси та по поличках розкладає, що з ними так, а що не так за його думкою. Також на каналі є топи, підбірки та інший любий серцю будь-якого гіка контент.

Токар

Видання tokar.ua починалося як особистий блоґ Назара Токаря, адміністратора української Вікіпедії. Сьогодні це незалежне видання про науку, технології та інтернет в Україні та світі, і воно має свій ютуб-канал. Там автори підбивають підсумки технологічного і наукового тижня, а також адаптують корисні наукові ролики, перекладаючи їх на українську.

Цікава наука

Автори цього каналу також перекладають популярно-наукові відео українською.

Кухонний Трьоп

На цьому каналі автор публікує українські переклади різноманітних зарубіжних подкастів, лекцій та інтерв’ю.

First Culinary Ukraine

Кулінарні канали мають неабияку популярність у світовому ютубі, але це поки що не стосується України. Нам вдалося знайти лише один популярний канал українською мовою. Пані Світлана з Червонограду розповість вам не тільки як приготувати традиційні українські страви, а й величезні бургери, панкейки, мафіни або різотто.

Дядько Максим

Цей канал розвінчує міф, ніби попиту на україномовний контент немає. Головне – віднайти нішу, в якій ви маєте, що сказати глядачеві. Харизматичний Дядько Максим, а за межами ютубу львів’янин Максим Когут керує власною майстернею з металообробки. Здебільшого про це він і розповідає на своєму каналі, заодно рекламуючи свій бізнес і приймаючи замовлення просто через соціальні мережі. Якщо ваша компанія досі скептично ставиться до контент-маркетингу, покажіть шефові цей канал.

Alex_D20

Відеоігри від самого початку були головним рушієм розвитку незалежних каналів на ютубі та інших відеосервісах. Не дивно, що й серед україномовних каналів саме ігрових – найбільше. Alex_D20 – це найбільший україномовний летсплеєр (він транслює в прямий ефір проходження різних відеоігор), а також кіберспортивний коментатор.

PlayUA

Ще один ігровий канал, але на цей раз професійний. Видання про відеоігри PlayUA знімає огляди на відеоігри, транслює ґеймплей, публікує новини та підбиває підсумки – загалом, робить все, що має робити онлайн медіа на ютубі. І все це, звісно, українською мовою.

UkrTrashDub 2.0

Цей канал свого часу досить швидко набув популярності. Автори перекладають вірусні відео на українську та роблять україномовні кавери на відомі пісні. Іноді виходить дуже смішно, іноді – неочікувано красиво.

Діліться своїми улюбленими україномовними каналами в коментарях.


P.S. А так YouTube виглядав на світанку свого існування:

Share
Написати коментар
loading...