Реклама

Без оператора: 6 безкоштовних відеостоків для журналістів та блогерів

Виникла потреба зробити відеозаставку чи промо-ролик, але немає оператора чи можливості зняти гарний загальний план? На допомогу поспішають відеостоки. Ми обрали низку варіантів з якісним — і безкоштовним — контентом
Čytaty latynkoju
Без оператора: 6 безкоштовних відеостоків для журналістів та блогерів
  1. Головна
  2. Історії
  3. Без оператора: 6 безкоштовних відеостоків для журналістів та блогерів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Виникла потреба зробити відеозаставку чи промо-ролик, але немає оператора чи можливості зняти гарний загальний план? На допомогу поспішають відеостоки. Ми обрали низку варіантів з якісним — і безкоштовним — контентом

Pexels

Pexels – проект, що прагне допомогти мільйонам креативних людей у всьому світі: дизайнерам, програмістам, авторам творів. У бібліотеці цього проекту — понад 8 тис відео, більшість з яких мають HD-якість. Каталогу із фільтрами тут немає, проте ви можете налаштувати пошук за ключовими словами. Усі фото та відео на Pexels мають ліцензію Creative Commons Zero (CC0). Це означає, що контент ліцензійний та призначений як для особистого, так і для комерційного використання. Посилання на першоджерело не є обов’язковим.

Coverr

Coverr – понад 500 якісних безкоштовних відео, які оптимізовані для використання в якості фону для будь-якого сайту. Пошук працює за ключовими словами та темами (наприклад, природа, авто, дівчата, їжа тощо). Усі ролики на відеохостингу Coverr можна використовувати для комерційної мети. Дозвіл в авторів брати не потрібно, та й атрибуція не є обов’язковою.

Videvo

Videvo – платформа з відеороликами, що працює з 2012 року. Загальний фонд складає майже 27 тис відеозаписів. Додатково тут доступні близько 100 тис музичних композицій та звукових ефектів, які можна застосувати при створенні відео. Є фільтр за категоріями, рівнем якості ролика, рівнем популярності, датою та типом запропонованою ліцензії для користувачів. Також є підтримка пошуку за ключовими словами. Проект пропонує декілька видів ліцензування контенту. Якщо відео має ліцензію CC by 3.0, то тут потрібно обов’язково давати посилання на автора відеоролику. На сторінці з відеоконтентом варто звернути увагу на розділ «Usage». Якщо вказано параметр «Editorial Use Only», то комерційне використання таких роликів заборонено.

Читайте також: Стати телевізором — для чого Facebook потрібні власні відеошоу

MotionPlaces

MotionPlaces – це сайт з колекцією відеозаписів у понад 2 тис одиниць за категоріями континентів: Азія, Європа, Америка. Також потрібний контент можна знайти за типом відео (макро, слоумо тощо) або за кольоровою гаммою в кадрі (синій, червоний, жовтий та інші). Безкоштовне використання контенту з цього онлайн-сховища можливе лише за умов обов’язкового зазначення посилань на авторство. Контент в якості 4K та без зазначення авторів вимагає передплати.

Life of vids

Life of vids – проект креативної агенції з Монреаля. У бібліотеці можна знайти близько 350 відеороликів. Їх розподілено між 8 категоріями, також реалізовано пошук за відеороликами. Якість відеоконтенту на цій платформі — від 360p до 2160p. Сфера використання — як для особистих цілей, так і комерційна.

Читайте також: 10 порад для тих, хто публікує відео у соцмережах

Videezy

Videezy – це сайт з безкоштовними стоковими відео та шаблонами Adobe After Effects. Загалом тут є понад 2,4 тис відеозаписів та 10 категорій відеоконтенту. Можна шукати потрібні ролики за ключовими словами, типом ліцензування та якістю й форматом відео.

Share
Написати коментар
loading...