Реклама

Як зміниться використання соцмереж брендами у 2019-му — версія Buffer

Щороку сервіс для онлайн-маркетингу Buffer проводить опитування представників брендів та бізнесу стосовно того, які інструменти та соцмережі вони планують використати у прийдешньому році. MMR обрали ключове із прогнозів на 2019 рік
Čytaty latynkoju
Як зміниться використання соцмереж брендами у 2019-му — версія Buffer
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як зміниться використання соцмереж брендами у 2019-му — версія Buffer
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щороку сервіс для онлайн-маркетингу Buffer проводить опитування представників брендів та бізнесу стосовно того, які інструменти та соцмережі вони планують використати у прийдешньому році. MMR обрали ключове із прогнозів на 2019 рік

Кого та навіщо опитують

Buffer випустила результати щорічного дослідження, опитавши 1842 фахівців з маркетингу. Мета дослідження — з’ясувати, які інструменти та платформи нових медіа та прийоми роботи із соціальними мережами є найпопулярнішими серед брендів. Buffer — це платформа для автоматизації контенту для соцмереж.

«Історії» рулять — але ми не про текст

Дослідження виявило, що багато брендів використовують формат Stories: 57% вважають цей формат «в якійсь мірі ефективним» або «дуже ефективним» в рамках своєї стратегії. Хоча 62% респондентів відзначили, що ще не інвестували в рекламу в Stories, 61% планує це зробити у 2019 році.

Месенджери програють

Месенджери все ще недооцінені. Попри популярність таких платформ, як WhatsApp і Messenger, майже 71% брендів не використовують месенджери для маркетингу. 50% маркетологів не планують використовувати месенджери в 2019 році. Ті, хто використовують маркетинг у сервісах для обміну миттєвими повідомленнями, відзначають, що відсоток відкриттів перевищує 98%, а кількість кліків — більше 25%.

Читайте також: 10 порад для тих, хто публікує відео у соцмережах

Якою буде робота з лідерами думок

Просування товарів та послуг за допомогою лідерів суспільної думки та впливових блоґерів — ефективна стратегія для брендів, але тут потрібна ясність. 37% респондентів відзначили, що їхні компанії інвестують в маркетинг впливу. Серед них 68% назвали цей маркетинг ефективним інструментом. 23% брендів не впевнені у впливі influencer-маркетингу на їхній бренд. 88% з тих, хто користується маркетингом впливу, планують продовжувати використовувати цю стратегію в 2019 році. Дані опитування від Buffer також показали, що більшість компаній не до кінця розуміють «правила гри» у світі так званих «інфлюенсерів». Для 44,8% вони «незрозумілі», а для 15,8 вони «дуже незрозумілі».

Відео як основний рушій зростання

Все більше брендів використовують відеоконтент. Тільки 14,5% компаній не публікують відеоконтенту, що менше в порівнянні з 25% в 2018 році. 36% розміщують відеоконтент щомісяця, а 24% — щотижня. Facebook залишається найпопулярнішим каналом для брендів, які діляться відеоконтентом (81%). Згідно з даними дослідження від Buffer, YouTube посідає друге місце (62%), а Instagram — третє (57%). LinkedInЩо варто знати про LinkedIn і чому він вам знадобиться у 2018-му — на п’ятому місці за обсягами публікації відеоконтенту (32%). Однак за цією платформою слід стежити в 2019 році. Дані свідчать, що відео в цій мережі в 20 разів отримують більше поширень, аніж інший контент.

Читайте також: Як ми випробували IGTV і що з цього вийшло

IGTV «пролітає»

У більшості брендів немає планів по використанню IGTV. Як інформує MMR з посиланням на результати дослідження, лише 12,2% респондентів використовували новий формат в 2018 році, а 72% відзначили, що не мають наміру створювати контент для IGTV в 2019 році. Соціальні медіа є ключовою частиною маркетингових стратегій, однак майже 20% не впевнені, як вимірювати ефектність активностей в мережах. Серед труднощів зі створення більшої кількості відеоконтенту для мереж багато хто назвав відсутність часу на це. З повним текстом щодо результатів дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Share
Написати коментар
loading...