Реклама

10 виступів TED із 2018-го, які варто подивитися у 2019 році

Кріс Андерсон — один з кураторів TED, і щороку він обирає найцікавіші ролики. 2018-й не став виключенням — і ось які ролики він рекомендує переглянути у 2019-му
Čytaty latynkoju
10 виступів TED із 2018-го, які варто подивитися у 2019 році
  1. Головна
  2. Історії
  3. 10 виступів TED із 2018-го, які варто подивитися у 2019 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кріс Андерсон — один з кураторів TED, і щороку він обирає найцікавіші ролики. 2018-й не став виключенням — і ось які ролики він рекомендує переглянути у 2019-му

Шанувальники TED (або будь-хто, хто прагне стати розумнішими та обізнанішими), повинні звернути увагу на вибір Андерсона щодо 10 кращих виступів TED 2018 року. Так ви гарантовано дізнаєтеся, як змінювати світ.

Про переосмислення ролі та можливостей інтернету

У цій дальновидній розмові Ланьє відображає «глобально трагічні, приголомшливо смішні у своїх помилках компанії», такі як Google і Facebook, створені в основі цифрової культури — і як ми можемо скасувати їхній вплив та домінування.

Про економіку та процвітання

Як виглядатиме ідеальна та стабільна економіка? «Як пончик», — відповідає економіст з Оксфорду Кейт Рауорт у цій інтригуючій розмові.

Про мову показників та те, чи покращується стан справ у світі

Улюблений автор Білла Гейтса використовував дані, щоб зробити висновок, що, незважаючи на те, що ви можете бачити у вечірніх новинах, світ дійсно стає кращим. І якщо ми підходимо до проблем правильно, ми можемо зробити стан справ у світі ще кращим.

Про найважливіші моральні проблеми сучасності

Людство не має дефіциту проблем. У цій доповіді оксфордський філософ і адвокат «ефективного альтруїзму» замислюється над важливими питаннями:

Про заставу та те, як вона впливає на долю ув’язнених

«У будь-яку ніч більше ніж 450 тисяч людей у ​​Сполучених Штатах перебувають у в’язниці просто тому, що їм не вистачає грошей, щоб виплатити заставу», — починається цей виступ. Та чи має такий стан справ бодай щось спільне з поняттям справедливості та правосуддя?

Про спільний вихід на каву з хейтерами

Коли Озлем Чекич була обрана у 2007 році стала першою жінкою-мусульманкою, яка працювала в парламенті Данії, її поштова скринька була затоплена листами з мовою ненависті. Спочатку вона її проігнорувала, але тоді вона сформулювала для себе радикальну ідею: чому не спробувати поспілкуватися з хейтерами і не запросити їх на каву?

Про важливість того, аби слухати усіх, з ким ви не згодні

«Вислуховування протилежних точок зору не змушує їх відкидати», — підкреслює Вуд у цьому відео. «Для досягнення прогресу перед лицем негараздів нам потрібна справжня прихильність до глибшого розуміння наших протиріч».

Про пошуки прибульців та іншопланетного життя

Якщо ви коли-небудь замислювалися, чому з мільярдами зірок на небі у нас немає постійних інопланетних відвідувачів, астроном Стівен Вуд пропонує переконану відповідь: насправді ми — єдині у Всесвіті.

Про астрономію та об’єкти з-поза меж Сонячної системи

Ще один TED-виступ для любителів астрономії та зірок. Розповідь про те, як Карен Дж. Мейч і її команда спробували дізнатися більше про «Оумуамуа» — перший виявлений міжзоряний об’єкт, що проходить через нашу Сонячну систему. Чи є це корабель прибульців, залишки наднової зірки — а чи щось зовсім інше?

Про штучний інтелект та людство

У своїй візіонерській доповіді комп’ютерний вчений Кай-Фу Лі розповідає про те, як США і Китай ведуть глибоку революцію в освіті – і ділиться принципом того, як люди можуть процвітати в епоху штучного інтелекту, використовуючи емпатію та творчість:

Share
Написати коментар
loading...