Реклама

Більше 2 мільярдів євро інвестовано в енергоефективність за 4 роки

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час публічного звіту.
Čytaty latynkoju
Держенергоефективності
Більше 2 мільярдів євро інвестовано в енергоефективність за 4 роки
  1. Головна
  2. Новини
  3. Більше 2 мільярдів євро інвестовано в енергоефективність за 4 роки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час публічного звіту.

Майже половину з цих коштів залучено минулого року. Найбільше грошей отримала альтернативна енергетика – більше 500 мільйонів євро інвестицій дозволили встановити 2100 МВт потужностей негазових теплоелектростанцій, і ще 1,2 мільярди євро пішли на відновлювану електроенергетику.

Також чиновник похвалився досягненнями в заощадженні газу – споживання серед населення, бюджетних установ та теплокомуненерго зменшилося на 6 млрд кубів на рік, що дозволяє економити на закупівлі газу 1,2 млрд євро на рік.

Теплі кредити дозволили утеплити більше 1600 багатоповерхівок, а в цілому більше півмільйона українських сімей скористалися пропозицією теплих кредитів, що дозволило їм економити до 70% на платіжках.

Зросла й кількість побутових сонячних електростанцій – лише минулого року в українських будинках з’явилося 4500 таких, а сумарно вже 7500 українських родин користуються перевагами альтернативної енергії.

Нагадаємо, раніше ми публікувалиАндрій Гінкул, Асоціація енергоаудиторів: «Ми — одна з країн, яка може на 100% забезпечувати себе енергією» інтерв’ю Андрія Гінкула, голови Асоціації енергоаудиторів, де він розповів про досягнення України в сфері енергозаощадження та видобутку енерегії з альтернативних джерел.

/2018/01/12/andrij-ginkul-talk/

Share
Написати коментар
loading...