Реклама

Відсьогодні валюту можна обмінювати онлайн

Набули чинності чергові зміни в рамках валютної лібералізації від Національного банку України.
Čytaty latynkoju
Відсьогодні валюту можна обмінювати онлайн
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Відсьогодні валюту можна обмінювати онлайн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Набули чинності чергові зміни в рамках валютної лібералізації від Національного банку України.

Валютна лібералізація розпочалася з прийняттям Закону України “Про валюту і валютні операції” влітку минулого року. Сьогодні він набрав чинності, замінивши собою застарілий декрет Кабінету міністрів.

Обмін валюти онлайн

Найбільш помітною зміною став дозвіл на обмін валюти онлайн до 150 тисяч гривень на добу. Деякі банки вже запустили сервіси з купівлі-продажу валюти. ПриватБанк дозволив обмін валюти як через Приват24, так і за допомогою терміналів самообслуговування. В своїх мобільних застосунках обмін увімкнули monobank, Альфа-Банк та інші.

А що ще?

Малий бізнес зрадіє новині про скасування валютного нагляду на експортні-імпортні операції обсягом до 150 тисяч гривень в еквіваленті.

Окрім того, вдвічі збільшується граничний строк здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами – до 365 днів.

Більше не буде індивідуальних ліцензій на валютні операції. Замість них з’явиться система е-лімітів (2 млн євро на рік для юридичних осіб, 50 тис. євро на рік для фізичних осіб).

Що далі?

Нацбанк вже анонсував намір знизити норму обов’язкового продажу валютних надходжень бізнесом – з 50% до 30%, починаючи з 1 березня. Врешті решт, регулятор планує дійти до режиму вільного руху капіталу зі зняттям всіх валютних обмежень відповідно до дорожньої карти.

Нагадаємо, раніше НБУ повідомлявУкраїна продемонструвала зростання ВВП, найвище за 7 років — НБУ про найбільше зростання ВВП України за 7 років.

Share
Написати коментар
loading...