Реклама

8 ботів у вашому месенджері, котрі допоможуть тримати платежі під контролем

Боти не лише інформують про новини чи допомагають замовити таксі — в українських месенджерах є чат-боти, котрі стануть в нагоді для фінансових операцій
Čytaty latynkoju
8 ботів у вашому месенджері, котрі допоможуть тримати платежі під контролем
  1. Головна
  2. Історії
  3. 8 ботів у вашому месенджері, котрі допоможуть тримати платежі під контролем
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Боти не лише інформують про новини чи допомагають замовити таксі — в українських месенджерах є чат-боти, котрі стануть в нагоді для фінансових операцій

LeoBot

Цей бот доступний у месенджері від Facebook. Він допомагає переказувати кошти між картками українських банків.

Щоби почати швидко переказувати гроші через месенджер, спочатку потрібно зв’язатися з чат-ботом. Для цього в пошуковому рядку Facebook-мессенджера знайдіть контакт LeoBot. Після відправлення запиту на листування бот запропонує переказати кошти. Послуги бота доступні тільки користувачам цифрового гаманця Masterpass. Усі операції відбуваються після авторизації в існуючому гаманці або створення нового. Всі ці дії можна виконати, не покидаючи месенджер. Потім чат-бот попросить ввести номер картки одержувача коштів, сформує рахунок і повідомить про статус транзакції. Після цього сервіс запропонує зберегти шаблон платежу. Наступного разу клієнтові потрібно буде тільки ввести суму переказу. Загалом користувач може створити до 5 таких шаблонів.

Greenz Bot

Тут робочий месенджер — Telegram. Бот допомагає вести бюджет. Для початку роботи користувач повинен пройти реєстрацію в системі, повідомивши боту свій Gmail, передбачувану суму витрат на місяць та місце проживання. Потім робот сформує онлайн-таблицю, куди буде записувати всі витрати, про які ви будете повідомляти йому в листуванні.

PrivatBankBot

Цей бот працює в Telegram. Він дає змогу переказувати кошти друзям чи надсилати їм запит про переказ коштів безпосередньо в діалозі. Для цього треба знайти контакт @PrivatBankBot (стара назва Paypbbot) в месенджері і відправити запит на листування. Оскільки послуги бота доступні тільки вкладникам «ПриватБанку», чат-бот запитає мобільний телефон користувача, останні чотири цифри карти і одноразовий пароль, який прийде на смартфон власника рахунку. Після авторизації відправити кошти можна буде безпосередньо в діалозі з користувачем. Для цього достатньо написати в повідомленні ім’я бота і суму платежу — наприклад: @PrivatBankBot 10. Після цього сервіс переведе цього контакту 10 гривень. Однак потрібно пам’ятати, що одержувач коштів теж повинен бути вкладником «ПриватБанку». Щоби прийняти платіж, йому потрібно буде повідомити чат-боту свої платіжні реквізити.

Читайте також: У Києві запустили бота для оплати рахунків у Facebook

PrivatOchBot

Ще один фінансовий бот для Telegram. Він працює з кредитними сервісами. Процедура підключення сервісу схожа на ту, що використовує попередній чат-бот — PrivatBankBot. Послуги цього бота теж доступні лише користувачам «ПриватБанку». Прив’язавши до сервісу свою картку, клієнт зможе вибрати одну з послуг — оформлення кредиту, придбання техніки в кредит, перевірка кредитного ліміту за карткою, пошук магазинів, які підтримують послугу «Оплата частинами», перевірка статусу поточних кредитів.

Онлайн-помічник «Ощадбанку»

Функція бота — інформування про карткові рахунки, зміна лімітів, блокування карт. Банк запустив чат-бота не в месенджері, як це роблять інші банки, а на власному сайті. Віконце фінансового помічника знаходиться в нижньому правому куті для десктопной версії і в верхньому — для додатка. Бот вимагає ввести номер мобільного телефону для авторизації вкладника.

otpbank_bot

Цей бот для роботи використовує Telegram. Функція бота — інформація та платежі з карткового рахунку, курси валют банку, адреси відділень і банкоматів банку. Цю послугу впроваджено спільно з партнером iPay на базі гаманця Masterpass. Бот додатково відкриває доступ до таких операцій, як поповнення мобільного телефону, який прив’язаний до акаунту в месенджері Telegram, операції з Masterpass, погашення заборгованості за споживчим кредитом.

Читайте також: Український Telegram-бот із моніторингу ФОПів запускає платну підписку

Tascombot

Наступний фінансовий Telegram-бот. Функція бота — актуальні курси валют, адреса найближчого відділення або банкомату банку, допомога в оформленні платіжної або кредитної картки. Вкладникам потрібно «потоваришувати» з ботом @tascombot в месенджері і самим ініціювати бесіду.

WayForPay_bot

Цей бот працює з месенджерами Facebook, Viber, Telegram і звітує про статус онлайн-платежів. Інтернет-магазини, які приймають платежі через сервіс WayForPay, а також їхні покупці, можуть налаштувати систему сповіщення про статус платежу в улюбленому месенджера. Щоб отримувати повідомлення чату бота, потрібно зареєструватися. Повідомлення будуть приходити після кожної покупки або отримання оплати. Поки це — всі повідомлення, які приходять від бота. Якщо ви поповнювали рахунок на сайті WayForPay або переказували комусь кошти, повідомлення не надійде. У випадку спірної ситуації бот запропонує зв’язатися з вами — дзвінок надходить протягом 1 хв, але говорити ви будете вже не з роботом, а з людиною.

Share
Написати коментар
loading...