Реклама

Що таке Український Дім у Давосі й як він відбувся у 2019-му

Кілька днів тому завершився Всесвітній Економічний Форум у Давосі. На центральній вулиці містечка другий рік поспіль працював Український Дім. Більше про ініціативу та про те, що відбувалося за прозорими дверима Дому розповіла виконавчий директор Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA), співорганізатор Ukraine House Davos Ольга Афанасьєва
Čytaty latynkoju
Що таке Український Дім у Давосі й як він відбувся у 2019-му
  1. Головна
  2. Історії
  3. Що таке Український Дім у Давосі й як він відбувся у 2019-му
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кілька днів тому завершився Всесвітній Економічний Форум у Давосі. На центральній вулиці містечка другий рік поспіль працював Український Дім. Більше про ініціативу та про те, що відбувалося за прозорими дверима Дому розповіла виконавчий директор Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA), співорганізатор Ukraine House Davos Ольга Афанасьєва

    Український Дім у Давосі — чия це ініціатива та хто її фінансує?

    Український Дім у Давосі – це мультиформатний простір, організований приватними установами — Українською асоціацією венчурного та приватного капіталу (UVCA), Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), Victor Pinchuk Foundation та Horizon Capital.

    Цього року з боку держави проект підтримали UkraineInvest та National Investment Council of Ukraine, які проводили окремі івенти в Домі.

    Цей важливий для нашої держави іміджевий проект першопочатково є приватною неприбутковою ініціативою, що реалізується за рахунок спонсорів. Чому? Це дає можливість відійти від політики, зосередившись на темі інвестицій? бізнесу та інновацій. І, що важливо, про ці речі розповідають не члени офіційної делегації, а безпосередньо представники інноваційного бізнесу та іноземні партнери й інвестори. Звичайно ж, підтримку з боку влади ми відчуваємо, і члени офіційної делегації також є нашими гостями та спікерами.

    Яка мета Українського Дому?

    Американська письменниця Едіт Уортон писала: «Є два шляхи розповсюджувати світло: бути свічкою або дзеркалом, яке віддзеркалює його». Ми були тими свічками, які запалили це світло. А наші «дзеркала» (партнери, спонсори, учасники) небайдуже підтримали цей проект — розповсюдження історій успіху та можливостей України.

    Широку мету Ukraine House Davos можна сформулювати достатньо просто: всього за один тиждень переконати максимальну кількість людей у тому, що наша країна — потужний бізнес-партнер і суб’єкт, а не об’єкт міжнародних відносин.

    Що таке Український Дім у Давосі й як він відбувся у 2019-му

    Фото: Ольга Афанасьєва, виконавчий директор Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA), співорганізатор Ukraine House Davos 

    Про що говорили на панельних дискусіях?

    В Українському Домі провели 14 панельних дискусій, а також багато приватних зустрічей. Вечірні прийоми з нетворкінгом та навіть виїзне засідання Національної інвестиційної ради при Президенті України.

    Тематика Українського Дому вже другий рік поспіль «Креативність. Інновації. Можливості», тому і теми панельних дискусій були саме про розвиток креативних та інноваційних галузей, smart city, штучний інтелект та захист персональних даних у час діджитал змін. Говорили про можливості, які має Україна. По перспективи розвитку та найбільш «гарячі» тренди у світі. Про лідерство та майбутнє. Про те, що чекає на нас з вами у найближчі роки, та як бути до цього готовими. Більш того, ми запрошували велику кількість іноземних спікерів, щоб забезпечити максимально різносторонню та об’єктивну дискусію.

    Скільки гостей відвідало Дім, кого найбільше очікували?

    Цього року Український Дім відвідало понад дев’ять тисяч людей, що перевершило минулий рік і дає нам право з впевненістю і гордістю говорити, що ми на правильному шляху.
    Аншлаг як на панельних дискусіях, так і на вечірніх заходах, сотні позитивних відгуків та, головне, щире зацікавлення Україною — це варте усіх зусиль, що ми доклали. У Давосі ефективно працює «сарафанне радіо» і на Променаді (центральна вулиця Давосу, де все відбувається) йшли позитивні чутки про події в Українському Домі.

    Ми були раді бачити кожного, адже нашою метою було відкрити Україну світу в прямому сенсі цього слова. Ми будуємо новий бренд України, а Давос під час Всесвітнього економічного форуму — прекрасний майданчик, щоб продемонструвати наші спільні досягнення.
    Щороку в Давос з’їжджаються лідери політичних і ділових спільнот з усього світу. Давос саме те місце, де люди зустрічаються для укладення реальних угод.

    Чому 2 роки тому Україну виключили з офіційної програми форуму. А потім, виходить, що знов запросили?

    Виключення України з офіційної адженди ВЕФ викликало резонанс в міжнародній пресі, що писала про Україну як про країну «3К»: криза, конфлікт і корупція. Щоб показати нову, інноваційну і креативну Україну, в першу чергу, бізнесу та інвесторам, UVCA разом з партнерами організували Ukrainian Davos Nights 2017.

    Які інвестиційні угоди вдалося укласти?

    Під час роботи Українського дому у Давосі провели закриту зустріч Національної інвестиційної ради України під керівництвом Президента за участі керівників міжнародних організацій, де міжнародні інвестори схвалили програму реформ уряду та підтвердили намір надалі інвестувати в Україну, а також анонсували інвестиційні угоди на суму понад $350 млн.

    Так, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та норвезька компанія NBT підписали меморандум про фінансування у розмірі €250 млн, а NBT також оголосилаУкраїна та Норвегія уклали контрактів на $1,5 млрд про плани інвестувати $1,5 млрд протягом наступних п’яти років у будівництво на півдні України вітрових електростанцій потужністю 1000 МВт.
    Член нашої Асоціації та співорганізатор Дому — Horizon Capital повідомила про новий фонд у розмірі $200 млн. Тому Український Дім став не просто платформою для промоуції України, але і місцем укладення реальних угод.

    Share
    Написати коментар
    loading...