Реклама

Як використовують мобільний трафік українські ритейлери

Обсяг мобільного трафіку стрімко зростає, і у багатьох ритейлерів він вже перевищує трафік з інших каналів, вважають в Асоціації Ритейлерів України. Авторка матеріалу Дар'я Златьева дослідила, на скільки збільшився mobile-трафік та як з ним працюють ритейлери. Переповідаємо головні тези цього матеріалу
Čytaty latynkoju
Як використовують мобільний трафік українські ритейлери
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Як використовують мобільний трафік українські ритейлери
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Обсяг мобільного трафіку стрімко зростає, і у багатьох ритейлерів він вже перевищує трафік з інших каналів, вважають в Асоціації Ритейлерів України. Авторка матеріалу Дар'я Златьева дослідила, на скільки збільшився mobile-трафік та як з ним працюють ритейлери. Переповідаємо головні тези цього матеріалу

Як працюють з мобільним трафіком українські компанії, що відбувається із рекламою та дизайном мобільних додатків та який відсоток покупок відбувається зі смартфонів користувачів — далі в матеріалі.

На скільки зріз обсяг мобільного трафіку і реклами

Як відзначила генеральний директор Astound Commerce Україна Дарина Горніцька, обсяг мобільного трафіку у 2017 році збільшився на 21% в порівнянні з позаминулим роком, а загальне мобільне проникнення в Україні досягло 128%: кількість мобільних підключень становить 58,2 млн.

Обсяг реклами також зростає. За даними Всеукраїнської рекламної коаліції на які спирається MMR, в 2017 році при обсязі інтернет-реклами в 4,3 млрд грн, частка мобільної реклами становила  0,4%. В 2018 році прогнозували, що обсяг інтернет-реклами виросте до 9,5 млрд. Відповідно бюджет мобайлу збільшиться в процентному відношенні майже в три рази – до 1,5%.

 Що відбувається з мобільним трафіком в сегменті електроніки

За словами виконавчого директора мережі «Фокстрот» В’ячеслава Поврозника, частка мобайлу в 2018 році склала 51,54%. При цьому desktop дорівнював 43,70%, tablet – 4,76%.  За його словами, частка мобільних пристроїв поступово забирає частку у desktop. Через це прогнозований тренд на найближчі роки – збільшення кількості мобільних додатків в сфері ритейлу і більш детальне опрацювання юзабіліті під сучасні мобільні пристрої. У компанії передбачають, що в поточному році очікується збільшення маркетингових активностей в месенджерах telegram, viber і соціальних мережах Facebook, Instagram.

Як пише RAU, у 2018 році сайт інтернет-магазину «Цитрус» перевели на нову платформу. Тепер користувачі мобільних пристроїв при переході на сайт отримують сторінки в адаптованому для смартфону вигляді.

«Після переходу на нову версію сайту ми стали генерувати на 30% більше мобільного трафіку. Частка мобільних користувачів досягла 60%. Також в 2018 році відбувся реліз нового мобільного застосунку «Цитрус» на платформах iOS і Android», – розповіли в компанії. При цьому частка замовлень з мобільних за 2018 рік зросла з 42,8% до 56,9%.

Мода та ювелірні вироби

  • Intertop: частка мобільного трафіку на intertop.ua росла весь рік і в грудні склала 74%, що на 36% більше, ніж в грудні 2017 року;
  • LeBoutique: на початку серпня минулого року випустила повністю оновлений мобільний додаток для Android і iOS, і окремий додаток для iPad. А на початку листопада клієнтам став доступний абсолютно новий веб-сайт LeBoutique. В результаті частка мобільної аудиторії зросла на 10%;
  • Rechi.Ua: на кінець 2018 року частка мобільного трафіку зросла до 65%. Частка замовлень зростає пропорційно.
  • Сайт SOVA: компанія в 2018 році оновлювала і дизайн, і функціональність – як для робочого столу, так і для мобільної версії. Частка замовлень з десктопа поки переважає – користувачі часто починають з відвідування сайту з мобільного пристрою, а продовжують вже з ПК;
  • Zlato.ua: в минулому році на 72% зріс мобільний трафік на сайт (основну частину складають користувачі Android). За словами засновника компанії Святослава Амеліна дохід від нього виріс на 100%. Таких результатів вдалося досягти завдяки регулярним змінам в мобільній версії сайту: виправили помилки в роботі, робили більш зручне і функціональне головне меню, працювали над швидкістю завантаження сторінок.

До слова, Агентство інтернет-маркетингу Promodo проаналізувалоУкраїнський e-commerce в цифрах за 2018-й — версія Promodo 150 e-commerce сайтів з 13 країн Центральної та Східної Європи, в тому числі — з України.

Share
Написати коментар
loading...