Реклама

Що таке UNIT.City та що в ньому зміниться у 2019-му

У Києві презентували нову чергу будівництва Парку інновацій UNIT.City. Що варто знати про це місце та його основні можливості для технологічного бізнесу? Розповідаємо у нашій новій картці
Čytaty latynkoju
Що таке UNIT.City та що в ньому зміниться у 2019-му
  1. Головна
  2. Історії
  3. Що таке UNIT.City та що в ньому зміниться у 2019-му
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Києві презентували нову чергу будівництва Парку інновацій UNIT.City. Що варто знати про це місце та його основні можливості для технологічного бізнесу? Розповідаємо у нашій новій картці

    Що таке UNIT.City в двох словах?

    UNIT.City – перший інноваційний парк в Україні. Місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій й креативних індустрій. Мета парку – стати центром інновацій та точкою входу в Україну для інвесторів, партнерів та нових технологій з усього світу. Місцем, де концентрація компаній, стартапів, окремих фахівців, дослідницьких лабораторій дає умови для того, щоб бізнеси в межах парку зростали швидше, ніж поза ним.

    Резиденти UNIT.City отримують тут:

    • зустрічі з інвесторами, консультації,
    • доступ до акселеративних і менторських програм,
    • можливості для створення прототипів продуктів у лабораторіях,
    • налагоджену інфраструктуру для роботи і життя.

    Головний інвестор – Василь Хмельницький, засновник інвестиційної групи UFuture.

    Чим ще займається ця інвестиційна група?

    UFuture Investment Group – це конгломерат та інвестиційна компанія, заснована українським підприємцем Василем Хмельницьким. UFuture представляє його компанії та проекти в Україні й за кордоном, а також координує їх діяльність на міжнародній арені. До складу групи входять такі компанії, як інноваційний парк UNIT.City, UDP, UPD Renewables, Biofarma, Аеропорт “Київ”, індустріальний парк Bila Tserkva, інноваційний парк LvivTech.City, РТМ Україна.

    Що змінили в UNIT.City і з чим входять у 2019 рік?

    У UNIT.City запустили третій бізнес-кампус. Це — вже шостий великий об’єкт майбутнього містечка інновацій. Загальна площа бізнес-частини парку збільшилася вдвічі і наразі становить майже 30 000 м². Новими резидентами UNIT.City стали підрозділ з цифрової трансформації компанії «Метінвест Digital» та «Академія ДТЕК». На першому поверсі обладнали новий мультифункціональний зал UNIT.Verse на 400 осіб для проведення великих заходів. Захід відбувся 23 січня за участі 400 гостей.

    «Сьогодні UNIT.City збільшився вдвічі, підтвердивши свій статус інноваційного парку №1 в Україні. Ми вже вклали в проект понад $50 млн інвестицій, а до кінця 2019 року ця сума становитиме $100 млн. В наших планах відкрити нову чергу будівель і центральну площу. Об’єднуючи компанії, які динамічно зростають, стартапи, найкращих фахівців і талановиту молодь, UNIT.City формує новий образ України – як країни з креативної економікою високих технологій, ідей та інновацій. Наша мета – вже в 2020 році зробити UNIT.City одним із найбільших інноваційних парків у Європі», – повідомив засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький.

    Хто виступив партнерами нового будівництва?

    Співдевелоперами та співінвесторами нового кампусу UNIT.City стали UDP і KAN Development.

    За словами Ігоря Ніконова, засновника компанії KAN Development, новий бізнес-кампус звели в рекордні терміни – всього за рік: «Будівля має яскравий архітектурний вигляд, об’єкт технологічний, ергономічний і повністю екологічний: відповідає стандарту «зеленого будівництва» американської системи LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)». Інженерна інфраструктура нового кампусу спрямована на збереження енергії, водних ресурсів, зменшення викидів CO2 і поліпшення якості повітря всередині.

    «UNIT.City – це територія майбутнього для наших дітей і онуків, і команда KAN Development рада бути частиною найбільш амбітного і технологічного проекту в країні», – підкреслив Ігор Ніконов.

    KAN Development – українська девелоперська компанія, що працює в Києві з 2001 року. Серед проектів компанії такі знакові для Києва архітектурні споруди як: Ocean Plaza, Паркове Місто, Комфорт Таун, Бізнес-центр 101 Tower, IQ Business Center, ЖК Tetris Hall, Академія Сучасного Освіти А +, Гімназія А + і ін. На стадії реалізації нові живі квартали: «Файна Таун» на Нивках і Respublika на Теремках та інші. KAN керується філософією створіння не спальних районів, а комфортного середовища проживання. Створює місця, де хочеться більше жити, розвиватися, створювати. Зокрема, компанія першою в Україні створила проект в форматі «місто в місті», смарт-квартири і власну мережу освітніх установ.

    Які основні плани забудовників та менеджменту Парку інновацій на 2019 рік?

    Також на прес-брифінгу розповіли про найближчі плани UNIT.City на 2019 рік і презентували проект майбутньої центральної площі міста. Вже цього літа з її появою інноваційний парк відкриють для всіх жителів Києва і гостей столиці. Event Plaza займе 5000 м² і слугуватиме новим географічним і подієвим центром інноваційного парку. Об’єднавши його житлову і ділову частини, вона стане місцем проведення найбільш значущих заходів UNIT.City і буде готова до прийому сценічного обладнання.

    «У 2018 році ми відкрили другий кампус з коворкінгом, розширилися з 35 до 90 компаній-резидентів, серед яких, зокрема, глобальні лідери індустрії, такі як Snapchat і Syngenta. Ми втілили 20 великих проектів та провели понад 420 заходів. Нас відвідало більше 35 тисяч гостей. Кількість студентів UNIT Factory зросла з 500 до 900. Всі ці цифри, а також кількість заявок на резидентство, підтверджують, що наша початкова стратегія була слушною. У 2019 зі введенням в експлуатацію третього кампусу для нас починається новий етап – масштабування», – заявив Макс Яковер, CEO UNIT.City.

    У кампусі також відкрили нову локацію для заходів на 400 осіб. «Це означає, що UNIT.City відтепер зможе прийняти значно більше конференцій та профільних подій», – зазначив Макс ЯковерМакс Яковер, UNIT.City: «Може, спочатку побудуємо парк, а потім економіка налагодиться?».

    «До відкриття кампусу ми приймали переважно невеликі компанії до 20 осіб. Тепер до нас заїжджають великі гравці – такі, як Академія ДТЕК і цифрова лабораторія компанії Метінвест, – зауважив Максим Бахматов«Валити немає сенсу залишатись» — дискусія топ-менеджерів K.Fund та UNIT.City, керуючий партнер UNIT.City. – Корпорації починають діджиталізовуватися. Це світовий тренд. І UNIT.City – саме те місце, яке потрібно для таких компаній. Наші нові резиденти отримають доступ до талантів, технологій і можливість творити в інноваційному та креативному середовищі».

    Share
    Написати коментар
    loading...