Реклама

Рейтинг найдорожчих брендів світу – 2019

Консалтингова компанія Brand Finance склала рейтинг 500 найдорожчих торгових марок світу, який опублікувала RAU. Переказуємо, які бренди зі сфери роздрібної торгівлі, e-commerce і ресторанного ритейлу увійшли до першої сотні
Čytaty latynkoju
Рейтинг найдорожчих брендів світу – 2019
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Рейтинг найдорожчих брендів світу – 2019
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Консалтингова компанія Brand Finance склала рейтинг 500 найдорожчих торгових марок світу, який опублікувала RAU. Переказуємо, які бренди зі сфери роздрібної торгівлі, e-commerce і ресторанного ритейлу увійшли до першої сотні

Топ-5 найдорожчих брендів світу в порівнянні з торішнім списком практично не змінилися. Як і роком раніше, найдорожчим брендом світу став американський інтернет-гігант Amazon – його оцінили майже $188 млн. За рік компанія Джеффа Безоса виросла в ціні на чверть.

Як виглядає світовий розподіл найдорожчих брендів

Крім найбільшого маркетплейсу, в п’ятірку лідерів увійшли провідні технологічні компанії:

  • Apple ($152,6 млн);
  • Google ($142,8 млн);
  • Microsoft ($119,6 млн);
  • Samsung ($91,3 млн).

Втратив у вартості тільки корейський конгломерат – інші бренди лише дорожчали. Як зауважує видання, варто враховувати, що експерти Brand Finance дещо змінили методологію підрахунку вартості брендів. Вони почали уважніше ставитись до корпорацій, що об’єднують відразу декілька торгових марок. Тепер кожна з них оцінюється окремо та незалежно від материнської компанії. Саме з цієї причини з топ-100 пропали відразу два гіганти інтернет-торгівлі з Піднебесної: Alibaba і JD.com. Оскільки за нинішньою методикою підрахунку всі торгові марки, що входять в орбіту корпорацій, оцінюються окремо, материнські бренди випали з рейтингу.

Топ-10 ритейл-брендів, які увійшли в першу сотню

В топ-10 потрапили Walmart ($67 млн) і Costco ($17,1 млн). Мережі магазинів товарів для будинку: американські Home Depot ($47,1 млн) і Lowe’s ($23,9 млн), а також шведська IKEA ($21,5 млн).

В першу сотню рейтингу також увійшли два представники ресторанного ритейлу – американські мережі Starbucks ($39,3 млн) і McDonald’s ($31,5 млн). Єдиний представник сегмента fashion – іспанська Zara ($18,4 млн). Крім Amazon серед сотні найбільш дорогих брендів світу ще один китайський представник e-commerce галузі – Tmall, який входить в Alibaba Group. Його оцінили в $36,4 млн.

Інфографка: rau.ua

Серед топ-10 світових торгових марок за вартістю варто відзначити різкий прогрес мережі Lowe’s – майже на 50%. Також помітно виросли в ціні бренди Costco – на 40,5% і Home Depot – на 39,4%. Втім, інші також демонструє двозначне зростання вартості бренду.

За межами першої сотні рейтингу Brand Finance Global 500 розташувалися та інші відомі ритейл-бренди: H&M, Walgreens, Alibaba, KFC, JD.com, Tesco, Aldi, 7-Eleven, Carrefour, eBay тощо.

До речі, як працювали українські офлайн-ритейлери в 2018 році можна почитати в підсумкахЯк працювали українські офлайн-ритейлери в 2018 році року.

Share
Написати коментар
loading...