Реклама

Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки

Виявляється, діяльність південнокорейської компанії Samsung вже досить давно вийшла далеко за рамки виробництва електроніки. Чи знали ви, що ця корпорація випускає автомобілі, будує хмарочоси, виробляє військову техніку та багато інших продуктів? На часі дізнатися про це більше
Čytaty latynkoju
Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки
  1. Головна
  2. Історії
  3. Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Виявляється, діяльність південнокорейської компанії Samsung вже досить давно вийшла далеко за рамки виробництва електроніки. Чи знали ви, що ця корпорація випускає автомобілі, будує хмарочоси, виробляє військову техніку та багато інших продуктів? На часі дізнатися про це більше

Здається, що компанія захопила всю Південну Корею, настільки великий її вплив на економічний розвиток, політику та культуру цієї з двох Корей. Колись, у 1930-ті історія концерну починалася зовсім з іншого: експорту рису, цукру і сушеної риби з Кореї до Китаю і Маньчжурії. Чим дивує Samsung зараз — в нашій добірці.

Бойові роботи

Samsung Techwin — дочірнє відділення компанії. Тут спільно з Корейським Університетом розробили роботів-кулеметників, щоб допомогти військовим в Корейській Демілітаризованій зоні. Перший раз робот-страж був представлений публіці ще в 2006 році. Модель отримала назву SGR-1. Тепер роботи в штатному режимі несуть службу на кордоні. Такі «наглядачі» мають інтегровану систему, що включає в себе спостереження, відстеження, відкриття вогню на ураження та розпізнавання голосу. Озброєння складається з кулемета калібру 5,56 мм та автоматичного 40 мм гранатомета.

Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки

Роботи працюють в автономному режимі до виявлення потенційного супротивника. Проте рішення про ведення вогню на поразку приймають уже ті прикордонники, які пильнують в штабі за моніторами

Автомобілі

Шанувальники автопрому напевно знають, що під брендом Samsung випускають автомобілі ще з 1994 року. Цим займається дочірня автомобілебудівна компанія Samsung Motors. У 1998 році у корейському місті Пусан збудували сучасний автомобільний завод. Там і почали виготовляти першу легкову модель Samsung SM5, створену разом із Nissan Motor Co. Однак, через фінансову кризу Samsung Motors покинула цей проект і увійшла до складу компанії KIA Motors. Проте відбулося це не надовго.

Вже у 2000 році у компанії з’являється її сучасний власник — французька Renault, яка придбала контрольний пакет акцій. Таким чином компанія отримала нову назву Renault Samsung Motors. Об’єднання із французьким автовиробником привело до створення цілої низки спільних моделей, в тому числі — електричних.

Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки

Renault Samsung Motors SM5

Танкери

Найбільший в світі танкер для перевезення скрапленого природного газу збудували у 2008 році на верфях Samsung Heavy Industries для компанії Qatar Gas Transport Company (Naklilat). Гіганта назвали Mozah на честь дружини еміра Катару. Заввишки з 20-поверховий будинок, танкер вміщує 266 тис кубометрів . Цього достатньо, щоб забезпечити теплом і електрикою всю Англію протягом доби.

Вантажопідйомність Mozah склала 125,6 тис тонн, довжина — 345 м. Завширшки це судно 50 м, осадка складає 12 м. Скраплений газ перевозять у 5 гігантських танках мембранного типу. Окрім цього, газовіз має власну установку для скраплення випарів в танках, що забезпечує практично 100% збереження вантажу при перевезенні.

Усього з 2008 по 2010 рік створили 14 газовозів типу Q-Max (Qatar-Max). З них 10 суден побудувала компанія Samsung. Решту — південнокорейська Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Company. У 2015 року вищезгадані арабські власник СПГ-танкерів Q-Max модернізували основну силову установку судна Rasheeda для роботи на двох видах палива — мазуті та газі.

Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки

Військова техніка

Більшість звичної нам продукції Samsung носить винятково мирний характер — але компанія насправді також випускає самохідні гаубиці, бронетранспортери, бойові модулі, командні машини та іншу армійську техніку. Переважно такими «виробами» займається підрозділ Samsung Techwin

Гаубиці

155-міліметрову самохідну гаубичну артилерійську установку (САУ) К9 Thunder розробили в середині 90-х років XX століття на замовлення міністерства оборони Республіки Корея. У такий спосіб корейські військові хотіли замінити старіші артилерійські системи. Вага САУ складає 47 тонн. Вона обладнана захистом від зброї масового ураження, системою автоматичного пожежогасіння та обігрівачем. Інші автоматичні системи K9 Thunder дозволяють вести прицільний вогонь з мінімальними тимчасовими витратами на постріл. САУ може видавати по 1 прицільному пострілу кожні 15 сек.

Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки

K-9thunder, фото: wikipedia.org

У 2004 році Samsung уклала контракт з турецькою армією — і почалося серійне виробництво модифікованої версії К9 під назвою T-155 Fırtına

Бронетранспортери

Бронетранспортер Samsung Techwin MPV (багатоцільова машина) було розроблено для внутрішнього та експортного ринків. Перший прототип завершили у 2006 році. Samsung конкурувала з іншими південнокорейськими Black Fox від Doosan Infracore і KW1 Scorpion від Rotem за потенційний контракт з армією Південної Кореї. У той час південнокорейська армія планувала придбати ряд колісних броньованих машин для забезпечення швидкого розгортання і виконання функцій внутрішньої безпеки, щоби замінити застарілі гусеничні бронетранспортери серії K200. В кінцевому підсумку контракт отримала компанія Rotem, а не Samsung.

Читайте також: Samsung «обігнала» Apple на ринку смартфонів Східної Європи

Бронетранспортер має вантажопідйомність 4-4,5 тонн. У ньому знаходиться екіпаж з 2 кермувальників і 10 десантників. Піхотинці входять і виходять з машини через задні двері або люки в даху. Броня машини забезпечує круговий захист від бронебійних патронів 7,62 мм і осколків артилерійських снарядів. Передня півсфера захищає від бронебійних пострілів 12,7 мм. БМП від Samsung має систему захисту від зброї масового ураження та озброєний автоматичним гранатометом калібру 40 мм.

Штурмова машина-амфібія

Десантну бойову машину KAAV (Korea Amphibious Assault Vehicle), що здатна плавати, було створено цією компанією для морської піхоти — і за час існування її неодноразово модифікували та поліпшували. Як кажуть розробники, KAAV7A1 забезпечує ефективну вогневу міць і сучасні можливості захисту, управління, контролю і ремонту бронетехніки при транспортуванні військ і вантажів з корабля на берег. Крім того, автомобіль має здатність долати 3-х метровий прибій, складні пляжі та місцевість зі складним рельєфом.

Сьогодні сімейство машин KAAV виробляють спільно Samsung Techwin і британська компанія BAE Systems

Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки

Фото: MaxDefense Philippines

Хмарочоси

Важко уявити, але ця компанія зводить хмарочоси — і неабиякі. Компанії належить зведення найбільшого хмарочоса у світі — «Бурдж-Халіфа» в Об’єднаних Арабських Еміратах. Його висота в основній частині досягає 648 м, а зі шпилем — 828 м. Форма будівлі нагадує сталагміт. Споруду проектували як «місто в місті» — з власними газонами, бульварами і парками.

Загальна вартість «Бурдж-Халіфа» — близько $4,1 млрд. Будівництвом займався підрозділ Samsung Engineering, який обрали в якості головного підрядника

Танкери, автомобілі, хмарочоси — що створює Samsung, окрім електроніки

Фото: Pixabay

Серед споруд, розроблених і спроектованих цією компанією, варто відзначити:

  • будівлю головного офісу Samsung Group в Сеулі,
  • одна з веж Петронас в столиці Малайзії Куала-Лумпурі,
  • «Тайбей 101» в Тайвані та «Лахта- центр» в Санкт-Петербурзі.
  • Samsung Engineering також будує офіси і заводи для Samsung Group по всьому світу.

Share
Написати коментар
loading...