Реклама

НБУ скасує вимогу щодо 50% продажу валютної виручки

Національний банк чекає умов для скасування обов’язкового продажу валюти і зняття інших обмежень. Про це заявив заступник глави Нацбанку Олег Чурій, передає FinClub
Čytaty latynkoju
НБУ скасує вимогу щодо 50% продажу валютної виручки
  1. Головна
  2. Креатив
  3. НБУ скасує вимогу щодо 50% продажу валютної виручки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Національний банк чекає умов для скасування обов’язкового продажу валюти і зняття інших обмежень. Про це заявив заступник глави Нацбанку Олег Чурій, передає FinClub

Першими у Нацбанку можуть зняти обмеження з продажу валютної виручки. Для цього НБУ повинен побачити позитивні макроекономічні тенденції і в інфляції, і на валютному ринку.

Що відомо про нововведення 

У НБУ виділили пріоритети, які обмеження мають намір знімати найперше. Це продаж валютної виручки та скасування обмеження на репатріацію дивідендів.

«Щодо скасування обов’язкового продажу — ми зменшимо з 50% до, можливо, 30%. Але це буде залежати від макроекономічної ситуації. Може ми повністю скасуємо одноразово це обмеження», — наголосив заступник глави НБУ Олег Чурій та додав, що обмеження Нацбанк розпочав знімати із 2015 року.

Нагадаємо: НБУ запроваджуєНБУ запроваджує міжнародний номер банківського рахунку для розрахунків з Європою міжнародний номер банківського рахунку для розрахунків із Європою. Із 1 квітня 2019 року банки відкриватимуть клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN. Чинні номери рахунків з 1 квітня до 31 жовтня 2019 року банки України будуть самостійно змінювати відповідно до вимог цього стандарту із збереженням діючого номера аналітичного обліку, заявили у НБУ. Таким чином вже відкриті номери рахунків для клієнтів доповняться кодом країни та кодом банку. У період із 1 квітня до 31 жовтня 2019 клієнти банків у реквізитах розрахункових документів матимуть можливість зазначати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер у стандарті IBAN.

В НБУ зазначають, що застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі під час транскордонних переказів. Усі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Share
Написати коментар
loading...