Реклама

Утсав Агарваль, Glovo — про доставлення їжі, ємність ринку та незвичні замовлення

В розмові із ресурсом Retailers директор із регіонального розвитку компанії доставлення Glovo розповів, яким бачить перспективи співпраці з McDonald's в Україні та ймовірні можливості українського ринку
Čytaty latynkoju
Утсав Агарваль, Glovo — про доставлення їжі, ємність ринку та незвичні замовлення
  1. Головна
  2. Історії
  3. Утсав Агарваль, Glovo — про доставлення їжі, ємність ринку та незвичні замовлення
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В розмові із ресурсом Retailers директор із регіонального розвитку компанії доставлення Glovo розповів, яким бачить перспективи співпраці з McDonald's в Україні та ймовірні можливості українського ринку

Glovo розпочав роботу в Барселоні у лютому 2015 року. Станом на грудень 2018-го він охоплював 21 країну та 10 тис ресторанів, з якими співпрацює. Загалом послугами цієї компанії з доставлення товарів та продуктів користуються 2,5 млн осіб. На цьому в компанії не збираються зупинятися. Більше того — із виходом восени 2018-го на український ринок компанія має намір очолити ринок доставлення в нашій країні, при цьому надаючи європейський рівень сервісу. ЗапускMcDonald’s запускає сервіс доставки їжі McDelivery доставлення замовлень із McDonald’s в Україні став приводом поспілкуватися зі ЗМІ для Утсава Агарваля — директора з регіонального розвитку Glovo.

Про український ринок

— Коли ми обираємо ринок, дивимося на його потенціал, розмір та затребуваність сервісів. За минулих 3 роки в Україні відбувся прогрес із виходом таких сервісів. Особливо це помітно за службами таксі: Uber, Uklon та Taxify. Ще в 2014 році такого не було. Тепер же люди постійно користуються цими додатками. Це добре і для нашого сервісу.

Україна – найбільша країна в Європі, в якій ми працюємо. При цьому ринок доставлення в Україні тільки розвивається. Українці роблять замовлення набагато рідше за середньостатистичних мешканців Європи, де косистема доставлення їжі зростає значно швидше.

Про формат співпраці з компаніями

— Glovo складає перелік різних магазинів і ресторанів, з яких можна зробити доставлення. Інколи не обов’язково, щоби був контракт між Glovo та супермаркетом, рестораном чи будь-яким іншим ритейлером. Торгова точка нічого не платить сервісу, але при цьому отримує додаткові продажі. Одночасно Glovo прибирає зі списку компанії, котрі звертаються з проханням прибрати їх із сайту. З такими ритейлерами Glovo зберігає хороші взаємини.

Про плани в Україні

— В Україні немає таких сервісів, які можуть доставити клієнтові що завгодно. У нас немає конкурентів. Ми тут для того, аби навчити ринок доставлення працювати і вивести його на той же рівень, що й у Європі.

Місія зараз — забезпечити Київ доступом до доставлення чого завгодно. Ми хочемо стати Google для міста. До кінця 2019-го плануємо вийти в міста-мільйонники. А в тривалій перспективі — стати №1 із доставлення

Про потенціал ринку

— Індустрію онлайн-доставлення їжі чекає зростання на 280% протягом наступних 7 років. До 2025 року обсяг ринку онлайн-замовлень зросте з поточних $79 млрд до $303 млрд. При цьому офлайн-замовлення зростуть з $250 млрд до $450 млрд.

Читайте також: В Україні онлайн-ринок доставлення їжі виріс до $97 млн

Про нестандартні замовлення

За словами Утсава Агарваля, з 5 жовтня 2018-го станом на кінець цього ж року Glovo доставили 50 тис продуктів. Крім стандартних, були й незвичні замовлення: 3 пакети з молоком та 4 коробки презервативів. Одного разу — 60 замовлень піци в 1 офіс, яку частково віддали кур’єрам. Ще одне нетипове замовлення — 21 тест на вагітність.

Share
Написати коментар
loading...