Реклама

Українські наукові проекти отримали грант на 1 млн грн

В науковому хакатоні за гранти боролися 20 проектів ефективного використання та відновлення біоресурсів. Грант на загальну суму 1 млн грн розділили між собою проекти «FoodBiopack» та «Воду слонам!»
Čytaty latynkoju
Українські наукові проекти отримали грант на 1 млн грн
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українські наукові проекти отримали грант на 1 млн грн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В науковому хакатоні за гранти боролися 20 проектів ефективного використання та відновлення біоресурсів. Грант на загальну суму 1 млн грн розділили між собою проекти «FoodBiopack» та «Воду слонам!»

Захід Elephant Hackathon від Carlsberg Ukraine організували, щоб популяризувати українську науку. А також для того аби знайти дієві ідеї, які допомагають зробити світ кращим, повідомляє «Фокус»

Які проекти перемогли 

В 2018 році Carlsberg Ukraine заснувала Elephant Fund – фонд підтримки науки в Україні. В рамках проекту організували Elephant Hackathon, де вчені та спеціалісти з різних сфер об’єдналися на 36 годин, щоб розробити або допрацювати наукові проекти відновлення та ефективного використання біоресурсів у сферах:

  • агропромисловість
  • водні ресурси
  • біотехнології
  • ефективна енергетика
  • зменшення викидів СО2.

За гранти боролися 20 проектів ефективного використання та відновлення біоресурсів. Оцінка робіт відбувалася за п’ятьма критеріями: наукоємність, користь, комерційний потенціал, придатність до реалізації і наявність команди. Призовий фонд — до 1 млн грн. Найкращі проекти отримали гранти на втілення та менторську підтримку впродовж року.

Отже, гранти на реалізацію проектів здобули лідери рейтингового списку:

«FoodBiopack» презентували прогресивну ідею виробництва пакетів, пакувальних плівок і одноразового посуду із екологічно безпечного матеріалу. Вироби за технологією команди в природньому середовищі розкладаються упродовж 30 днів. При цьому вони не поступаються міцністю токсичним поліетиленовим аналогам.

«Воду слонам!» – так назвала свій проект команда з Національного авіаційного університету. Вони запропонували ефективний метод боротьби з надлишком фосфатів у відкритих водоймах. Технологія передбачає використання в очисних установках особливих мікроводоростей, які природним чином фільтрують воду.

Команди проектів мають презентувати перші видимі результати роботи до кінця наступного року. Також у 2019-му заплановано другий хакатон від Carlsberg Ukraine.

До речі, раніше ми публікувалиДва українські стартапи перемогли на конкурсі в Данії матеріал про стартап-проекти вчених з Вінниці та Сум, які здобули перші місця у міжнародному конкурсі стартапів University Startup World Cup у Копенгагені (Данія).

Share
Написати коментар
loading...