Реклама

Студентські ноутбуки, 8K-телевізор та партнерство з Apple: Що показала Samsung на CES-2019

Розпочалася CES-2019 — а значить, у шанувальників різноманітних ґаджетів настала пора обирати новинки на свій смак та гаманець. Одними з перших свої новинки на прес-події презентувала південнокорейська корпорація Samsung — і ось на які новітні розробки варто звернути увагу
Čytaty latynkoju
Студентські ноутбуки, 8K-телевізор та партнерство з Apple: Що показала Samsung на CES-2019
  1. Головна
  2. Історії
  3. Студентські ноутбуки, 8K-телевізор та партнерство з Apple: Що показала Samsung на CES-2019
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розпочалася CES-2019 — а значить, у шанувальників різноманітних ґаджетів настала пора обирати новинки на свій смак та гаманець. Одними з перших свої новинки на прес-події презентувала південнокорейська корпорація Samsung — і ось на які новітні розробки варто звернути увагу

Технологічні анонси Samsung на цьогорічній CES як завжди охоплювали в основному смартфони та побутову техніку, проте було й декілька розробок, що вибивалися із рангу звичних форматів.

Роботи та екзоскелет

На додаток до всіх стандартних телевізіорів та приладів для кухні чи помешкання, Samsung використала прес-конференцію під час CES, щоб оголосити про низку різних роботів. Це — абсолютно нове поле для компанії споживчої електроніки. Як інформує TechCrunch, компанія продемонструвала роботу низки автоматизованих ботів. Серед них — Samsung Bot Care (помічник у сфері медицини та здоров’я), Samsung Bot Air (помічник для визначення якості повітря у приміщеннях) та Samsung Bot Retail (асистент у питаннях торгівлі та продажів). А ще йшлося про спеціалізований екзоскелет Samsung Gems. Його можуть використовувати як для фізичної реабілітації, так і для тренувань.

Ноутбуки для студентів

Samsung також показала низку нових ноутбуків — і деякі моделі орієнтовані на студентів та школярів.

Notebook Flash є моделлю початкового рівня з текстурованим корпусом, що схожий на тканину, але насправді це — пластик. Екран має невеликі кути огляду, а сам ноутбук містить 64 ГБ пам’яті та 4 ГБ оперативки та процесори Intel початкового рівня. Також можна буде скористатися 2 USB-C портами, 2 стандартними USB та портом HDMI. Версія з процесором Intel Celeron N4000 надійде у продаж 15 січня 2019-го за ціною в $350. Всередині буде повноцінна версія ОС Windows 10.

Є ще 13-дюймовий Notebook 9 Pro з тоншим корпусом та підсвічуванням клавіатури, сканером відбитків пальців та можливістю перетворювати ноутбук на планшет за рахунок складання клавіатури та використання стилуса Active Pen. Базова конфігурація міститиме 256 ГБ для файлів, інтегровану графіку Intel та 8 ГБ оперативної пам’яті. Все це доповнять 2 порти Thunderbolt 3, порт USB-C та слот для карток пам’яті форм-фактору microSD.

Технологічні анонси Samsung

Супертелевізор

Не встигли ми написати про запуск в УкраїніВ Україні запустили телебачення роздільною здатністю 4K телебачення у форматі 4K, аж тут у Samsung представили телевізор з діагоналлю в 98 дюймів та роздільною здатністю 8K з QLED-екраном. Навіщо? Бо можуть (прям як в тому анекдоті). Головна проблема станом на початок 2019 року — контенту в такій якості просто немає. Звісно, корпорація нагадує про апскейлінг картинки програмними методами, навіть із алгоритмами машинного навчання — але погодьтеся, штучно адаптована картинка однаково «не дотягуватиме».

Новинка матиме підтримку голосового помічника Bixby, створеного у Samsung, та буде сумісною із Alexa та Google Assistant (хоча голосові помічники — не такі вже й безпечні штуки, як з’ясувалосяПомічники, які слухають, але не вас: Що приховують Alexa, Siri та Google Assistant). Остаточну ціну новітнього супертелевізора поки що не озвучили.

Технологічні анонси Samsung

Смарт-помічник від Google для телевізорів

Серед анонсів компанії на CES-2019 — сумісність телевізорів Samsung із смарт-помічником Google Assistant. Йдеться про підтримку підключення до Home, Home Hub або інших смарт-пристроїв.

Оновлення смарт-хабу та розумні холодильники

Також для тих, хто хоче навіть свою кухню зробити інноваційною, презентовано Family Hub. Samsung розробляє низку кастомних параметрів — таких як голосовий помічник, підтримка мультимедіа та інструментів планування — що мають на меті створити ще один екран для всієї родини: цього разу — в холодильнику.

Інтерфейс повністю перероблений з нуля. Програми повинні мати можливість спілкуватися один з одним краще, ніж раніше. Робота хабу більше не обмежується холодильником. Ви можете запустити мікрохвильову піч чи електричну пекарську шафу з екрану холодильника, контролювати всі підключені пристрої у вашому домі та багато іншого. За допомогою сімейного профілю можна залишати нотатки для інших членів сім’ї, дивитися інформацію про календар і переглядати фотографії. Навіть якщо ви не вдома, ви можете скористатися телефоном Samsung, щоб записати нотатку для вашої дитини, якщо ви трохи запізнюєтеся додому.

Оновлення смарт-хабу та розумні холодильники

Несподіване партнерство з Apple

Поки аналітики чекають на власний стримінґ-сервіс Apple до кінця 2019-го, компанія Тіма Кука раптом стала партнером Samsung — і дасть змогу переглядати контент з iTunes на смарт-телевізорах південнокорейського виробника.  У Samsung оголосили про запуск доступу до iTunes-кіно та серіалів та новий додаток  «iTunes Movies and TV» з підтримкою технології AirPlay 2 у 190 країнах світу.

Йдеться як про моделі з QLED 4K та 8K-екранами, The Frame та Serif-телевізори, так і про моделі UHD та HD. Новітній додаток та підтримка AirPlay 2 стануть доступні для моделей телевізорів цього виробника 2018-2019 років — і запуститься все це навесні 2019 року.

Несподіване партнерство з Apple

Ноутбук для ґеймерів

Свою новинку отримали й прихильники комп’ютерних ігор. Хоча відгуки про модель Notebook Odyssey були суперечливими, у Лас-Вегасі показали нову версію лінійки. Екран 15,6 дюймів та алюмінієвий корпус імітують монітор та клавіатуру, більше звичні для настільного ПК. Окрім підсвітки клавіатури та тонких рамок і корпусу, тут також є налаштовувані профілі роботи в залежності від типу обраних ігор. Всередині на вас чекатиме процесор 8 покоління Intel i7, 16 ГБ оперативної пам’яті та місце для ваших ігор і фільмів — накопичувач на 256 ГБ SSD або звичайний жорсткий диск на 1 ТБ. за графіку відповідає NVIDIA GeForce RTX 2080. Периферію можна підключати через USB-C, 3 порти USB, HDMI та Ethernet. Точних даних щодо ціни та строків появи на полицях магазинів поки немає — «на початку 2019-го», пише TechCrunch.

Ноутбук для ґеймерів

Share
Написати коментар
loading...