Реклама

Нові багатії, 4 години роботи та аутсорсинг життя — 7 думок з книги Тіма Ферріса

Всі ми читали книги з порадами як-от: «щоб чогось досягти треба багато працювати» та чули подібні заклики з дитинства. Якщо ви, як і я, вірите в силу праці — спробуйте прочитати книгу Тіма Ферріса «Працюй 4 години на тиждень». Вона відкриє вам новий світ з іншими підходами до життя
Čytaty latynkoju
Нові багатії, 4 години роботи та аутсорсинг життя — 7 думок з книги Тіма Ферріса
  1. Головна
  2. Історії
  3. Нові багатії, 4 години роботи та аутсорсинг життя — 7 думок з книги Тіма Ферріса
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Всі ми читали книги з порадами як-от: «щоб чогось досягти треба багато працювати» та чули подібні заклики з дитинства. Якщо ви, як і я, вірите в силу праці — спробуйте прочитати книгу Тіма Ферріса «Працюй 4 години на тиждень». Вона відкриє вам новий світ з іншими підходами до життя

Коли я вперше прочитала цю книгу мене вразила її оригінальність. Автором «Працюй 4 години на тиждень» є Тім Ферріс — підприємець, оратор та інвестор, а також танцівник MTV, спеціаліст з лінгвістики в 4 мовах, актор азіатських серіалів та чемпіон країни з китайського кікбоксингу (і це не кінець переліку!). Він створив свою власну картину світу, яка й допомогла йому досягти своїх цілей. Само тому книга є джерелом цінних порад з різних сфер життя. Сьогодні я розповім вам лише про деякі з них.

Тайм-менеджмент мертвий

Тім Ферріс вважає, що тайм-менеджмент вже не працює. Він стверджує, що те що ви робите є набагато важливішим, ніж те як ви це робите. Тож замість того, щоб рахувати кількість зроблених справ, варто замислитися про їх якість.Для цього він використовує принцип Парето — правило згідно з яким лише 20 % зусиль зумовлюють 80 % результату.

Також дієвим є закон Паркінсона. За ним вищої продуктивності у виконанні будь-чого можна досягти за умов обмеженого часу. Тоді вам не залишиться нічого іншого як зосередитися на меті.

Низькоінформаційна дієта

Внаслідок розвитку інтернету, кількість інформації продовжує зростати. Вона значно перевищує час, відведений людині на її обробку. Розв’язати проблему можна обмеживши надходження інформації. Наприклад, сам автор не читає новин, а обирає лише книги та журнали за фахом. Таким чином, йому вдається позбутися емоційного перевантаження. Вдалою альтернативою Ферріс вважає налагодження контактів з людьми. Якщо станеться щось важливе, вам про це розкажуть.

Щастя приносять не гроші, а емоції

Багато людей мріють про враження, помилково вважаючи, що для втілення мрій потрібно багато грошей. Проте, це не завжди так. В книзі описано як це працює з подорожами. Для того, щоб побувати в Таїланді, подорожувати на яхті Карибським морем чи проїхатися мотоциклом Китаєм не потрібні мільйони. Варто зрозуміти чого саме ти хочеш та діяти відповідно до справжніх цілей.

Нові багаті

Чи чули ви вже про цей термін? Він був вперше використаний в цій книзі. Нові багаті — це люди, що відмовилися від традиційного способу існування з 8-годинним робочим графіком в офісі. Вони подорожують світом, працюють віддалено та створюють свої проекти. Тім Ферріс і сам побував в більш ніж 50 країнах та знає 6 мов. Приїжджаючи до країни, він відвідує мовні курси та починає займатися видом спорту характерним для держави. Прагнення до саморозвитку також є важливою ознакою такої людини.

Дістрес та евстрес

Якщо дістрес — це стрес, що викликає лише деградацію людини як-от неконструктивна критика, то евстрес — це позитивний імпульс. Тобто щось, що змушує нас ставати краще.Варто збільшувати кількість позитивного стресу та зменшувати негативні подразники.

Важливо розрізняти що приносить нам результати, а що просто демотивує

Нереальна задача — простіша

Ми часто недооцінюємо себе, обираючи маленькі цілі, проте це не виправдано. Річ в тому, що на шляху до будь-якої мети на людину чекають складнощі. Але якщо ця ціль несуттєва, мотивації не вистачить на те, щоб здолати їх. І навпаки, саме велика нагорода «нереальної» задачі викличе бажання боротися за неї. Ось чому, треба зосереджувати зусилля на амбіційній меті.

Аутсорсинг життя

Кожен день ми виконуємо величезну кількість «операційних» завдань. Забрати пакунок з пошти, відповісти на листи, організувати захід тощо. Саме на таку роботу й витрачається багато часу. Тім Ферріс є прихильником незвичного підходу. Він користується послугами віртуальних помічників для того, щоб делегувати свої завдання, починаючи від написання листа дружині та закінчуючи підготовкою фінансових планів.

Нові багаті, 4 години роботи на тиждень та аутсорсинг життя — 7 думок з книги Тіма ФеррісаТім Ферріс

Книга стала однією з найкращих, які я читала в цьому році. Окрім ідей в цій статті, в ній міститься велика кількість порад щодо оптимізації часу, подорожей, роботи та життя загалом. Я вважаю, що книгу «Працюй 4 години на тиждень» варто прочитати кожній людині, яка хоче жити дійсно яскравим життям.

Share
Написати коментар
loading...