Реклама

Для перепланування квартири не потрібен дозвіл — Мінрегіон

Мінрегіон розширив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на їх проведення, та не потребують введення в експлуатацію
Čytaty latynkoju
Для перепланування квартири не потрібен дозвіл — Мінрегіон
  1. Головна
  2. Місто
  3. Для перепланування квартири не потрібен дозвіл — Мінрегіон
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мінрегіон розширив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на їх проведення, та не потребують введення в експлуатацію

Кабмін 18 грудня затвердив оновлений перелік будівельних робіт, на виконання яких не потрібно брати дозвіл. А також після закінчення таких робіт об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Для яких саме робіт не потрібний дозвіл

Відповідний проект постанови розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Так, згідно з постановою, у перелік увійшли:

  • роботи з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення;
  • роботи з переобладнання та перепланування нежилого будинку або споруди та приміщень в них, що відноситься до об’єктів за класами наслідків СС1 (незначні наслідки), СС2 (середні) та СС3 (значні).

Як зазначають у Мінрегіоні, ці зміни стосуються перепланування не тільки в приватних будинках, а й в квартирах багатоквартирних будинків. Крім того, можна робити перепланування або переоснащення — без втручання в огороджувальні та несучі конструкції — торговельних залів ТРЦ. А також офісних приміщень бізнес-центрів, та інших об’єктів, що за класом наслідків належать до СС2 та СС3.

Передісторія запровадження переліку будівельних робіт

За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе, минулого року Мінрегіон розробив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на їх проведення, та не потребують введення в експлуатацію.

Як каже, це значно спростило можливість влаштовувати, наприклад, пандуси та інші засоби доступності або заміняти блоки балконів, вікон, дверей. Цьогоріч цей перелік розширили. Якщо раніше для перепланування квартири обов’язково потрібно було отримувати дозвіл ДАБІ, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не потребують цих документів.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №406, якою затвердив Перелік будівельних робіт, що не потребують документів, які дають право на їх виконання та після закінчення яких об‘єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Share
Написати коментар
loading...