Реклама

Україно-британський стартап Poptop отримав $780 тис інвестицій

Україно-британський стартап Poptop отримав інвестиції розміром $780 тис. У стартап інвестували спільнота ангельських інвесторів Dow Schofield Watts (більше 30 ангельських інвесторів), Род Балмер, а також британський фонд Northstar Ventures
Čytaty latynkoju
Україно-британський стартап Poptop отримав $780 тис інвестицій
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Україно-британський стартап Poptop отримав $780 тис інвестицій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Україно-британський стартап Poptop отримав інвестиції розміром $780 тис. У стартап інвестували спільнота ангельських інвесторів Dow Schofield Watts (більше 30 ангельських інвесторів), Род Балмер, а також британський фонд Northstar Ventures

Poptopонлайн-платформа для планування івентів, яка працює на ринку Британії та в Україні. Poptop дає змогу клієнтам розміщувати запит про надання послуги для івенту (наприклад, організація кейтерингу чи музичного супроводу), а виконавцю — отримати запит та виконати його. Стартап отримує комісію від виконавця у розмірі 7 % від суми замовлення.

Як працює платформа

Стартап заснований двома українцями — Євгенієм Шестопалом (CEO) та Ігнатом Тхоровським (CTO) в 2014 році. У двох офісах — Київ (Україна), Ньюкасл (Британія) — 15 співробітників. В каталозі компанії більше 8 тис виконавців. Платформа Poptop згенерувала для них замовлень більше ніж на £9 млн.

Стартап наразі прибутковий. Отримані кошти планують витрачати на ріст та впровадження нових функцій, зокрема, на систему миттєве бронювання. Наразі в індустрії працює наступна система: клієнт робить запит із зазначенням даних про івент, вони передаються виконавцю, після чого він виставляє ціну. Клієнт приймає або відхиляє пропозицію. Миттєве бронювання дозволить системі працювати за аналогією із Booking.com: клієнт вписує дані про захід та відразу отримує підтвердження. Poptop розробив систему — універсальний «калькулятор» — який дозволятиме задавати всі основні параметри і формувати ціну в реальному часі. На сьогодні аналогів подібної системи на ринку немає, кажуть у компанії.

Читайте також: Бліц: Які стартапи з України стали найзнаковішими станом на 2018 рік

В планах на наступний рік — збільшення команди в Києві та Ньюкаслі втричі. В Україні компанія зацікавлена у пошуку розробників, продакт менеджерів, дизайнерів, data-аналітиків, а також людей в команду маркетингу.

Отримані кошти дозволять нам впровадити систему миттєвого бронювання, яка наразі не має аналогів на ринку, але високо затребувана як івент-спеціалістами, так і клієнтами. Ми зростаємо більше, ніж на 100 % щорічно, а в планах на 2019-й — ріст на 400%. Наша ціль — зробити процес планування івентів настільки ж простим та безпечним, як і бронювання готелю онлайн. В планах на майбутнє — вихід на міжнародний ринок

Євгеній Шестопал, СЕО та співзасновник компанії

«Сектор івентів ще до недавнього часу був одним із споживчих ринків без ефективного маркетплейсу. Євгеній та Ігнат, запустивши Poptop, змогли заповнити цю нішу», — говорить Девід Сміт, голова Dow Schofield Watts.

В рамках раунду в команду Poptop також вдалося залучити Рода Балмера, який раніше займав позицію виконавчого директора великої міжнародної компанії Co-op Group, кількість співробітників якої перевищувала 70 тис осіб. Він займатиме місце non-executive голови ради директорів компанії, зробивши при цьому значні власні інвестиції. Раунд став третім етапом фінансування, загальна сума інвестицій становить $966 тис. 

Раніше ми розповідали, що розробники Snapchat викупилиРозробники Snapchat викупили український стартап за $8 млн український стартап Teleport Future Technologies за $8 млн.

Share
Написати коментар
loading...