Реклама

В Україні запустять ізраїльський сервіс електронних чеків

Ізраїльський сервіс електронних чеків Weezmo оголосив про запуск в Україні, передає AIN.UA. Вже працює версія сайту для України
Čytaty latynkoju
В Україні запустять ізраїльський сервіс електронних чеків
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні запустять ізраїльський сервіс електронних чеків
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ізраїльський сервіс електронних чеків Weezmo оголосив про запуск в Україні, передає AIN.UA. Вже працює версія сайту для України

Як повідомили виданню в компанії, компанія Weezmo, яка продає для магазинів послугу електронних чеків, збирається відкрити український офіс як в інших країнах.

Як працює сервіс електронних чеків

Для того, щоб скористатися системою, потрібно встановити програмне забезпечення Weezmo. Розробники говорять, що програма не вимагає інтеграції або налаштування і працює з будь-яким POS-терміналом. Коли POS друкує чек після покупки, Weezmo конвертує квитанцію в електронний чек і касир може запропонувати покупцеві вибрати: хоче він отримати електронний чек або паперовий — або і те, й інше.

Якщо клієнт вибирає електронний чек, то касир вводить мобільний номер і посилання на чек відправляється покупцеві за допомогою SMS. Якщо в магазині працює програма лояльності і вона інтегрована з Weezmo, цей крок для ідентифікованих клієнтів можна пропускати. Чеки можуть висилати на пошту та в месенджери. Чек — інтерактивний, тобто в ньому можна розміщувати рекламу, спеціальні пропозиції, збирати відгуки тощо. Коли клієнт відкриває чек, формується перший cookie-файл. Сервіс збирає дані від кожної покупки і створює профіль клієнта в системі. Ці дані потім можна буде використовувати в маркетингових активностях. Програмне забезпечення компанії продається за моделлю SaaS. Оплата за точками продажу складає близько $15-20 за точку, в залежності від обсягу опрацьованих даних.

В Україні, з огляду на особливості законодавства, електронні чеки поки не є повноцінною заміною паперових. «Зараз немає поправок до закону «Про застосування реєстраторів…», де йшлося б про електронні чеки. Тільки до кінця 2019 року ДФС планує перейти на електронні чеки, до цього часу і буде підготовлена ​​правова база. Ми можемо публікувати на чеку всю необхідну за законом інформацію, але для зручності клієнта в електронному чеку є посилання на оригінальний чек у PDF. Дані за чеком можна перевіряти за допомогою сервісу ДФС», — прокоментували AIN.UA в компанії.

Сервіс розрахований перш за все на офлайн-роздріб, у якій, на відміну від інтернет-магазинів, майже немає інструментів збору аналітики про клієнтів і придбані товари.

Що відомо про компанію Weezmo 

Розробник сервісу заснований у 2014 році в Ізраїлі. Близько року тому компанія запустила пілотні проекти в Ізраїлі. Серед клієнтів  — Pizza Hut, Ikea, Sabon, H&M. В Ізраїлі у компанії станом на грудень 2018 року — 2 млн унікальних користувачів. Компанія виходить на міжнародний ринок, зокрема — в США і Австралії, де запущені кілька пілотних проектів, серед них — KFC і Dominos. Загалом за час існування сервісу оброблено близько 5 млрд чеків.

Нагадаємо, ДФС запустилаДФС запустила тестову версію електронного чека і його перевірку в е-кабінеті тестову версію електронного чека і його перевірку в електронному кабінеті платника податків.

Share
Написати коментар
loading...