Реклама

У бюджеті Києва на 2019-й передбачено значні витрати на інфраструктуру

Київська міська рада затвердила бюджет столиці на 2019 рік із доходами та видатками в розмірі 57,4 млрд грн. Про це повідомляють на сайті Київради
Čytaty latynkoju
У бюджеті Києва на 2019-й передбачено значні витрати на інфраструктуру
  1. Головна
  2. Місто
  3. У бюджеті Києва на 2019-й передбачено значні витрати на інфраструктуру
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Київська міська рада затвердила бюджет столиці на 2019 рік із доходами та видатками в розмірі 57,4 млрд грн. Про це повідомляють на сайті Київради

Будівництво метро на Виноградар, підтримка малозахищених киян та ремонт житлового фонду – Київ затвердив бюджет-2019.

На що підуть кошти

Відповідно до програми соціально-економічного розвитку на 2019 рік, серед основних пріоритетів столиці в наступному році буде:

  • зведення Подільського мостового переходу через Дніпро;
  • будівництво метрополітену на Виноградар;
  • реконструкція Шулявського шляхопроводу.

Загалом капітальні видатки на транспортну галузь становлять майже 4,5 млрд грн. Як повідомляють на сайті КМДА, за ці кошти місто має намір реставрувати Київський фунікулер та трамвайну лінію по вулиці Алма-Атинській. Капремонти рухомого складу обійдуться місту в 50 млн грн, а міських доріг – 714 млн грн. Майже стільки вкладе столиця й у зовнішнє освітлення вулиць.

Модернізація житлово-комунальної галузі

На капітальні ремонти будинків, теплових мереж, заміну ліфтів, асфальтування прибудинкових територій виділено 4,75 млрд грн. У межах цієї суми місто планує і будівництво «Доступного житла» та житлових будинків для учасників АТО, а також придбання квартир для черговиків.

За словами голови комісії Андрія Страннікова, модернізація систем теплопостачання обійдеться місту в 550 млн грн. На будівництво та реконструкцію каналізаційних колекторів направлять 484 млн грн. На капітальні ремонти та заміну ліфтів спрямували 370 млн грн. а на програму «70/30» – 130 млн грн. У 2019 році також мають завершити реконструкцію школи №42, що у Дніпровському районі та 5 садочків в Голосіївському, Дарницькому, Оболонському та Подільському районах столиці. Загалом, капітальні видатки на освітню галузь становлять 1,7 млрд грн. Трохи менше – 1,57 млрд грн капвидатків передбачено на охорону здоров’я та соціальний захист. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво та реконструкцію медичних закладів.

Нагадаємо, раніше ми повідомлялиРада ухвалила державний бюджет-2019 про ухвалення Радою державного бюджету-2019.

Share
Написати коментар
loading...