Реклама

Названо людей 2018 року за версією журналу Time

У номінації «Людина року» за версією журналу Time перемогли кілька журналістів, які ризикують життям через свої професійні обов'язки. Про це повідомляється на сайті видання
Čytaty latynkoju
Названо людей 2018 року за версією журналу Time
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Названо людей 2018 року за версією журналу Time
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У номінації «Людина року» за версією журналу Time перемогли кілька журналістів, які ризикують життям через свої професійні обов'язки. Про це повідомляється на сайті видання

Журналісти, переслідувані за свої погляди і пошуки правди, об’єднані загальною назвою The Guardians («Хранителі»), перемогли в номінації «Людина року» за версією журналу Time.

Хто став «Людиною року»

Титулу удостоїлися кілька журналістів по всьому світу. Очолює список загиблий саудівський журналіст Джамаль Хашоггі. Редакція зазначила, що його вбивство не було б настільки резонансною, якби не самовіддана репортерська робота Хашоггі протягом усього життя.

«У цьому році ми визнаємо чотирьох журналістів і одну новинну організацію, які заплатили жахливу ціну, щоб висвітлити цей складний момент: Джамаль Хашоггі, Марія Ріса, Ва Лоні і Кьяв Сое Оо, а також Capital Gazette (США) —  відзначає головний редактор Time.

Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час візиту в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше Саудівська Аравія підтвердила загибель журналіста The Washington Post.  Крім Хашоггі, до «Хранителів» зараховували головного редактора видання Rappler Марію Ресса. Через висвітлювання життя філіпінців при владі президента республіки Родріго Дутерте керівництво ЗМІ зараз звинувачується в шахрайстві, а Рессі загрожує тюремний термін до 10 років.

До «Хранителів» віднесли і двох журналістів Reuters, яких засудили в М’янмі за порушення закону про державну таємницю. Вони проводили розслідування вбивства 10 мусульман під час репресій з боку армії. Серед несправедливо засуджених редакція згадала і бангладеського фотографа Шахідула Алама, який був поміщений у в’язницю на кілька місяців за критику прем’єр-міністра країни.

Редакція американської Capital Gazette з міста Аннаполіс також номінована. У червні 2018 року озброєний дробовою рушницею молодик розстріляв офіс видання. П’ятеро співробітників загинули на місці.

Нагадаємо, раніше ми писалиЯк працює медіа-кетчінґ і що робити із якістю журналістики про те, як працює медіа-кетчінґ і що робити із якістю журналістики.

Share
Написати коментар
loading...