Реклама

Французька компанія інвестує в Одеський порт €20 млн

Про намір французів із CMA CGM інвестувати в Одеський порт €20 млн повідомив у Facebook Міністр інфраструктури України Володимир Омелян
Čytaty latynkoju
Французька компанія інвестує в Одеський порт €20 млн
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Французька компанія інвестує в Одеський порт €20 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про намір французів із CMA CGM інвестувати в Одеський порт €20 млн повідомив у Facebook Міністр інфраструктури України Володимир Омелян

Міністр повідомив, що у ході візиту до Франції 6-8 грудня 2018 року провів переговори з міністром транспорту Елізабет Борн. Серед іншого, обговорили питання Азову, внутрішньополітичної ситуації в наших державах, подальшої взаємодії у сфері інфраструктури. На часі дізнатися про компанію, яка інвестує кошти в український інфраструктурний об’єкт.

Що відомо про нову співпрацю України та Франції

Підписано документ про інвестиції в обсязі €20 млн провідного контейнерного оператора Франції CMA CGM в Одеський порт. Він входить до трійки найбільших контейнерних операторів світу. «Впродовж 5 років ми суттєво збільшимо вантажопотік», — зазначив Омелян.

Французький міністр, за словами Омеляна, відзначила «надзвичайно високий» інтерес Франції до України, «повне розуміння ситуації в Східній Європі і загрози російського наступу на Захід».

Відзначимо, що світові портові оператори заявилиСвітові портові оператори будуть працювати в Україні про готовність працювати в Україні. Компанія DP World має намір реконструювати одеські буксири. В той же час сінгапурська Hutchison Ports підтвердила зацікавленість працювати в порту «Чорноморськ».  Обидва оператори готові надати експертну допомогу в реформуванні портової галузі України.

Нагадаємо, що Франція також інвестуєФранція допоможе із відбудовою східних регіонів кошти у відбудову східних регіонів України. Йдеться про півмільйона євро гуманітарним фондам, що працюють на Донбасі. Кошти спрямують на харчову безпеку регіону. Крім того, обіцяють профінансувати відбудову школи у прифронтовій Красногорівці та водонасосної станції у Попасній.

Share
Написати коментар
loading...