Реклама

5 книг, які варто прочитати для кращого розуміння себе

Від редакції: Дебютна колонка від людини, котра вважає, що молодість – це найкращий час для самовдосконалення та пошуків себе. Проте разом із можливостями приходить і відповідальність. Все, навіть власна ідентичність, стоїть на порозі кардинальних змін. На важкому шляху саморозвитку вам допоможуть ці книги, переконана авторка
Čytaty latynkoju
5 книг, які варто прочитати для кращого розуміння себе
  1. Головна
  2. Історії
  3. 5 книг, які варто прочитати для кращого розуміння себе
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Від редакції: Дебютна колонка від людини, котра вважає, що молодість – це найкращий час для самовдосконалення та пошуків себе. Проте разом із можливостями приходить і відповідальність. Все, навіть власна ідентичність, стоїть на порозі кардинальних змін. На важкому шляху саморозвитку вам допоможуть ці книги, переконана авторка

За межами навчальної програми в університеті я не дуже багато читала. Люди люблять казати «бракує часу» тому, що їм не подобається робити. Це був якраз мій випадок. З того часу я вже встигла багато разів помилитися, чого можна було б уникнути за умов більшої усвідомленості. Книги дають чудову можливість зрозуміти себе краще.

Сьогодні я читаю до 10 книг паралельно і вважаю їх найкращим джерелом правильних рішень у своєму житті. Нижче приведено мій ТОП-5 книг, які варто прочитати молоді — принаймні, мені так здається.

Тоні Роббінс «Розбуди в собі велетня»

Автор книги Тоні Роббінс – найкращий коуч у всьому світі, онлайн-курси якого пройшло більш ніж 50 млн людей. Книга присвячена тому, як контролювати свої емоції, думки та життя загалом. В ній описані конкретні вправи на пріоритезацію, на самоусвідомлення, на цілепокладання тощо.

За Тоні Роббінсом, все що робить людина, відбувається за шкалою: «задоволення-страждання». Таким чином, кожна дія людини зумовлена бажанням уникнути страждання та отримати задоволення. На рівні мозку за всім, що ми робимо закріплена нейроасоціація. Наприклад, кава – задоволення. Художня література – страждання. Змінивши асоціацію, можна змінити й своє сприйняття.

Все те цінне, чого ви бажаєте досягти, викличе необхідність здолати те чи інше короткотривале страждання заради довгострокового задоволення

Вам варто прочитати цю книгу, бо вона допоможе вам зрозуміти свої справжні цілі, мотиви вчинків та розширить ваш світогляд на тему того що зумовлює людську поведінку.

Мег Джей «Важливі роки»

Американський психолог Мег Джей присвятила не один рік роботі з людьми віком 20-30 років. Вона стверджує: саме цей час є найкращим для саморозвитку. В книзі наведені дослідження вчених, соціологів, економістів. В них розкривається тема того, чому саме цей час є важливим на шляху до покращення себе.

Також вона уточнює, що за статистикою, ті люди, що в молодості працювали на роботі, яка не відповідає їх навичкам, частіше страждають на депресію, у старшому віці. Книга допоможе вам усвідомити чому важливо діяти просто зараз та в якому саме напрямку рухатись.

80 відсотків найбільш важливих подій відбувається в нашому житті в період з 20 до 30 років. Парадокс полягає у в тому, що те, що відбувається з нами в 20 й більше років, здається не настільки важливим

Важливим елементом книги є словосполучення «особистісний капітал» — сукупність всіх якостей та навичок людини. Правильно використовуючи цей капітал, можна значно покращити якість свого життя. Цю книгу має прочитати кожна людина яка проживає свої «важливі роки» зараз.

Колін Тіппінг «Радикальне прощення»

Ця книга дійсно вразить вас оригінальністю суджень. В ній автор наводить свою концепцію життя, яку називає «радикальне прощення». Адже, кожна людина хоч раз в житті відчувала себе жертвою обставин. Комусь поставили погану оцінку, когось покинула дівчина, а хтось був звільнений. Саме в таких ситуаціях і важливо проаналізувати наслідком чого є ця ситуація.

Колін стверджує, що люди – духовні істоти створені для того, щоб отримати людський досвід. Кожна ситуація – спосіб навчитися, отримати важливий життєвий урок. Вона повторюватиметься аж до тих пір поки людина його не засвоїть.

Якщо ти хочеш виявити які твої переконання, придивись, що відбувається навколо. Життя завжди відображає нашу точку зору

Ця неймовірна книга розширить ваш світогляд, дозволить вам по-іншому подивитися на ситуації з вашого життя та запобігти складнощам в майбутньому.

Барбара Шер «Мрій правильно. Як зрозуміти, чого ти насправді бажаєш і як цього досягти»

Барбара Шер є відомою письменницею та спікером. Її книги присвячені самовизначенню та реалізації людини. В них наведені конкретні вправи. Їх виконання допоможе вам знайти справу свого життя та зрозуміти що необхідно для її втілення в життя.

Барбара є автором своєї концепції поділу людей. Вона стверджує, що існує 2 типи: сканери та дайвери. Сканери – це ті люди, які не можуть займатися однією справою. Дайвери – це особистості схильні до того, щоб обирати один напрям та займатися ним протягом усього життя. Кожна людина може краще зрозуміти мотиви своїх вчинків завдяки книгам Барбари, які вже допомогли мільйонам людей у всьому світі.

Робота з цією книгою буде захопливою, повчальною, іноді трохи болючою й часто дуже смішною. Дізнатися, що саме коїться всередині вас, може бути складно, але це також надихає та дарує величезну втіху

Гретхен Рубін «Проект щастя»

Це книга-експеримент, в якій письменниця Гретхен Рубін перевіряє чи можна стати щасливою за рік. В процесі написання вона спробує створити свій блог, співати вранці та читати Арістотеля. Гретхен виконає всі речі, які, як стверджують вчені та філософи, мають зробити людину щасливою.

Цікавим є те, що вона намагатиметься зробити це не вдаючись до радикальних змін. Тобто жодних подорожей, стрибків з парашутом, марафонів тощо. Головна увага в експерименті приділятиметься змінам в поведінці самої героїні. Адже, далеко не в кожного з нас є можливість покинути все та майнути в кругосвітню подорож. Саме для таких людей і створена ця книга.

Життя занадто коротке для того, щоб берегти найкращі порцелянові тарілки, красиву білизну чи що завгодно гарне «на потім»: насправді, це потім, може ніколи й не настати

Книгу варто прочитати тим людям, які не відчувають себе достатньо щасливими та згодні працювати над собою заради позитивних змін.

Раніше ми публікувалиMust read від рекламістів — 22 книги для медійників добірку книг, які варто почитати рекламістам та медійникам.

Share
Написати коментар
loading...