Реклама

ТОП-10 новин 2018 року за версією читачів Na chasi

Наближається завершення 2018-го — а отже, можна поволі формулювати підсумки та визначатися із найпопулярнішими темами. І якщо про глобальні тренди чи ключові новини року в світі говорити трохи рано, то про українські вже можна. Зібрали для вас 10 найбільш обговорюваних та популярних новин про Україну за версією наших читачів
Čytaty latynkoju
ТОП-10 новин 2018 року за версією читачів Na chasi
  1. Головна
  2. Історії
  3. ТОП-10 новин 2018 року за версією читачів Na chasi
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наближається завершення 2018-го — а отже, можна поволі формулювати підсумки та визначатися із найпопулярнішими темами. І якщо про глобальні тренди чи ключові новини року в світі говорити трохи рано, то про українські вже можна. Зібрали для вас 10 найбільш обговорюваних та популярних новин про Україну за версією наших читачів

Хіт гурту KAZKA змусивХіт поп-гурту змусив меломанів вивчити українську в соцмережах фанів вивчити українську мову (31,9 тис переглядів)

Український поп-гурт KAZKA спричинив новий флешмоб у соцмережах Instagram та TikTok (раніше відомій як Musical.ly). Куплет та приспів з їхнього хіта «ПЛАКАЛА» масово переспівують користувачі, для яких українська мова не є рідною — з Білорусі, РФ та Казахстану. (Дізнатися більшеХіт поп-гурту змусив меломанів вивчити українську в соцмережах)

ПрезентованоПрезентовано сайт, де можна перевірити робочий стаж сайт, що дає змогу перевірити робочий стаж (21,7 тис переглядів)

Для початку треба зайти на сайт та зареєструватися. Це можна зробити як офлайн, із подачею заяви до територіальних органів ПФУ, так і онлайн, із електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП). (Дізнатися більшеПрезентовано сайт, де можна перевірити робочий стаж)

«Нова Пошта» запустила«Нова Пошта» запустила новий формат відправлень для бізнесу новий формат відправлень для бізнесу (11,8 тис переглядів)

Компанія «Нова Пошта» тестує нову послугу для бізнесу під назвою redBOX. Це — коробка зі штрих-кодом, в якій можна відправити всі товари, дозволені для перевезення Україною. При цьому не потрібно фіксувати об’ємну вагу, а відправлення приймають за єдиним тарифом. (Дізнатися подробиці«Нова Пошта» запустила новий формат відправлень для бізнесу)

Українським школярам змінилиУкраїнські школярі вивчатимуть літературу по-новому — від Ніла Ґеймана до Стівена Кінґа програму з літератури та додали сучасних письменників (10 тис переглядів)

Оновлена навчальна програма із зарубіжної літератури для 10-11 класів (окрім російської) набула чинності із 1 вересня 2018 року. Схоже, видавцям додасться роботи — а читачам буде що придбати на Книжковому Арсеналі та Форумі Видавців, бо у переліку є книги, які ще не виходили у перекладі українською або лише готуються до друку. (ПодробиціУкраїнські школярі вивчатимуть літературу по-новому — від Ніла Ґеймана до Стівена Кінґа)

ОприлюдненоОприлюднено витрати українців через термінали «ПриватБанку» в «Чорну п’ятницю» витрати українців у »Чорну П’ятницю»-2018 через термінали «Приватбанку» (8 тис переглядів)

За підсумками традиційного дня розпродажів «Чорної п’ятниці» через мережу торгових терміналів «ПриватБанку» було оплачено 3,2 млн покупок на суму понад 1 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні банку. (Дізнатися більшеОприлюднено витрати українців через термінали «ПриватБанку» в «Чорну п’ятницю»)

Французька компанія Decathlon оголосилаФранцузька компанія Decathlon заходить на український ринок про вихід на український ринок (6 тис переглядів)

Найбільший в світі виробник спортивних товарів Decathlone Group заявив про відкриття першого магазину на українському ринку навесні 2019 року. Французька компанія Decathlon представлена більш ніж 1400 магазинами в 50 країнах світу. (Подробиці анонсуФранцузька компанія Decathlon заходить на український ринок)

Із 1 листопада 2018 року паперовий внутрішній паспорт можна обмінятиІз 1 листопада українці зможуть обміняти паперовий паспорт на ID-картку на ID-картку (5,5 тис переглядів)

Міграційна служба підкреслює, що обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії. Обміняти паспорт на ID-картку можна із листопада 2018-го. (Дізнатися більшеІз 1 листопада українці зможуть обміняти паперовий паспорт на ID-картку)

В Україні запустилиВ Україні запустили інфоплатформу про криптовалюти інфоплатформу про криптовалюти (4 тис переглядів)

Cryptopys є проектом української студії Deco.agency. Сайт є агрегатором новин про криптовалюти 18 мовами зі 100+ інформаційних джерел. У ньому щосекунди оновлюється стрічка з усіма новинами по криптовалютам та blockchain-стартапам. Кожна мовна стрічка має окрему сторінку. (Подробиці проектуВ Україні запустили інфоплатформу про криптовалюти)

До рейтингу кращих вишів світу увійшлоВ рейтингу кращих університетів світу є 6 українських вишів 6 українських (4 тис переглядів)

Щорічно британська компанія Quacquarelli Symonds складає рейтинг найкращих університетів світу. Цього разу їх кількість складає 959, шість з яких — українські. (Детальніше про дослідження та результати рейтингуВ рейтингу кращих університетів світу є 6 українських вишів)

«Сільпо» обмінюватиме«Сільпо» обмінюватиме сортоване сміття на бали у програмі лояльності сортоване сміття на бали у програмі лояльності (3,8 тис переглядів)

Мережа супермаркетів «Сільпо» спільно з проектом «Україна без сміття» відкриє в своєму супермаркеті мобільну станцію з прийому відсортованого сміття. Проект носить назву #SilpoRecycling. (Дізнатися більше«Сільпо» обмінюватиме сортоване сміття на бали у програмі лояльності)

Share
Написати коментар
loading...