Реклама

Post cryptum: Школа для blockchain-розробників, міграція майнерів та ефір за прибирання

Від редакції: Cryptotexty продовжує знайомити читачів Na chasi із ситуацією у світі криптовалют та супутніх технологій. Настав час чергового тижневого дайджесту
Čytaty latynkoju
Post cryptum: Школа для blockchain-розробників, міграція майнерів та ефір за прибирання
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum: Школа для blockchain-розробників, міграція майнерів та ефір за прибирання
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Від редакції: Cryptotexty продовжує знайомити читачів Na chasi із ситуацією у світі криптовалют та супутніх технологій. Настав час чергового тижневого дайджесту

 Згідно статистики Google, минулого тижня кількість пошукових запитів за ключовим словом «Bitcoin» досягла рівня, який спостерігалися ще в квітні 2018-го. Це означає, що криптовалюти знову на хвилі хайпу, хоча BTC «зробив заголовки» у світових ЗМІ завдяки падінню ціни нижче $4 тис. На часі — дізнатися про головне у світі блокчейну та крипти за минулий тиждень.

Акаунт Сатоши Накамото на сайті P2P Foundation «ожив»

В кінці листопада 2018 року хтось отримав доступ до акаунту Сатоши Накамото на сайті P2P Foundation, після чого додав у друзі когось під ім’ям Wagner Tamanaha і встановив новий статус «nour». У криптоспільноті подейкують, що хакери отримали доступ до електронної пошти творця біткоїна [email protected], яка використовувалася для реєстрації на сайті P2P Foundation. Остання активність Сатоши на цьому сайті датується 18 лютого 2009 року, де він відповідає на запитання користувачів про Bitcoin.

У Києві запустилиУ Києві запустили безкоштовну школу blockchain-технологій безкоштовну школу для blockchain-розробників

На базі майданчиків UNIT.Factory та Блокчейн Асоціації України запустили новую школу розробників ПЗ під назвою X.Teams. Основна мета школи – якісне навчання українських програмістів тим технологіям, які дозволять їм бути конкурентоспроможними на світовому рівні протягом декiлькох наступних рокiв. Перший курс, програму якого розробила БАУ (Блокчейн Асоціація України), буде присвячено відповідним технологіям.

У Швеції очікують на міграцію норвезьких майнерів

Data-центри Швеції очікують хвилю інтересу з боку майнерів, які покидають Норвегію після повідомлень про скасування урядом субсидій за електрику. У шведському муніципалітеті Боден в даний час знаходиться близько 10 криптокомпаній. Але місцевий підприємець Ерік Свенссон (Erik Svensson), директор бізнес-агентства Boden, прогнозує, що число майнерів в цьому регіоні скоро виросте, коли компанії почнуть залишати Норвегію. Станом на січень 2019 року майнерам, які працюють в Норвегії, доведеться заплатити еквівалент $0,019 за 1 кВт/год, в порівнянні з приблизно $0,0056 за кВт/год за нинішніх умов.

У Китаї оновили рейтинг криптопроектів — BTC виріс на декілька позицій

Центр розвитку інформаційних технологій та промисловості Китаю оновив рейтинг криптовалют, перемістивши BTC на кілька місць вище, зберігаючи при цьому перевагу EOS і Ethereum. Цього місяця центр перемістив BTC з 19-го місця до 13-го. BCH, який пережив хардфорк 15 листопада 2018-го, опустився на 29-е місце. Центр щомісячно складає рейтинг криптовалютних проектів, оцінюючи їх за трьома категоріями: базова технологія, застосування та інновації. В категорії інновацій лідирує Bitcoin, в сфері базової технології першість за EOS, а в області застосування рейтинг очолює Ethereum. Модель оцінки постійно оптимізується на основі рекомендацій робочої групи проекту та експертів-консультантів.

Читайте також: Що варто знати про 10 найпопулярніших криптовалют

NASDAQ хоче запустити біткоїн-ф’ючерси

NASDAQ Inc. впевнено планує запустити ф’ючерси на біткоїн, незважаючи на різке падіння ринку криптовалют за минулий рік. Компанія працює над тим, щоб вирішити проблеми Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами, до офіційного запуску торгівлі контрактами. У цій біржі дивилися на Bitcoin-ф’ючерси ще минулоріч, але дозволити торгівлю планують в I кварталі 2019 року. Ще в січні 2018 року головний виконавчий директор NASDAQ Адена Фрідман заявила, що біржа вирішує, як відрізнити свої плани від контрактів, вже запропонованих конкурентами. Ф’ючерси NASDAQ будуть засновані на аналізі ціни біткоїнів на численних біржах.

Amazon запускає сервіс для розгортання власного блокчейну

Технічний гігант Amazon запускає blockchain-послугу, щоб допомогти клієнтам розробляти децентралізовані мережі без зайвих витрат на створення власної платформи. Це повністю керований сервіс, який спрощує створення і управління масштабованими мережами, заснованими на блокчейні Hyperledger Fabric або Ethereum. Нова платформа — ще один аспект Amazon Web Services, дочірньої компанії Amazon для хмарних обчислень, яка забезпечує велику кількість веб-сайтів і сервісів, включаючи платформи Netflix.

Amazon Managed Blockchain може створювати незмінну копію активності вашої мережі в Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) – керованій базі даних. Це дозволить з легкістю проаналізувати роботу мережі зі сторони, при цьому спостерігаючи за трендами активності.

Жителі Філіппін отримуватимуть ETH за прибирання пляжів

Новий децентралізований додаток, заснований на мережі Ethereum, почне нагороджувати жителів Маніли (Філіппіни) криптовалютою за очистку забруднених пляжів в столиці країни. В рамках програми «Дари океану» ConsenSys Impact (дочірня організація ConsenSys) просить людей з усього світу зробити прямий вкладу в очистку від пластику.

Bounties Network і ConsenSys Impact представили нову модель, в якій люди фінансують корисні ініціативи без посередників. Користувачі додатку будуть отримувати оплату в ефірах за те, що витратили кілька годин на очищення одного з найбільш забруднених пляжів в світі.

SEC оштрафувала боксера і музиканта на $767,5 тисяч за рекламу ICO

Боксер Флойд Мейвезер і музикант та продюсер DJ Khaled заплатять штрафи за те, що пропонували вкласти кошти в ICO різних проектів за допомогою своїх акаунтів у Twitter й Instagram. Публікації були без позначок про рекламу. Згідно заяви Комісії з цінних паперів США (SEC), Мейвезер отримав $100 тис від проекту Centra Tech, і ще $200 тис — від Stox і Hubii Network. DJ Khaled отримав $50 тис за просування Centra Tech. Останній був звинувачений в шахрайстві. Мейвезер погодився виплатити близько $600 тис, трохи більше $150 тис заплатить продюсер. Обидва отримали заборону на рекламу ICO і інших видів цінних паперів на 3 і 2 роки відповідно.

Більше новин зі світу криптовалют шукайте у Telegram-каналі «Криптотекстів». Попередній випуск Post cryptum — за посиланнямPost cryptum: «Червона зона» для курсу, фейкові гаманці та blockchain у мистецтві.

 

Share
Написати коментар
loading...