Реклама

У UNIT.City вже вклали $60 млн і шукають інвестора ще на $300 млн

В інтерв'ю порталу Delo.ua керуючі партнери UNIT.City Максим Бахматов і Макс Яковер розповіли, що в проект інноваційного містечка вже вкладено $60 млн. Шукають інвестора ще на $300 млн
Čytaty latynkoju
У UNIT.City вже вклали $60 млн і шукають інвестора ще на $300 млн
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У UNIT.City вже вклали $60 млн і шукають інвестора ще на $300 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В інтерв'ю порталу Delo.ua керуючі партнери UNIT.City Максим Бахматов і Макс Яковер розповіли, що в проект інноваційного містечка вже вкладено $60 млн. Шукають інвестора ще на $300 млн

В матеріалі йшлося про «кастинг» резидентів, будівництві житла на території інноваційного парку і переговорах з міжнародними інвесторами — банками фондами і міжнародними організаціями. Переповідаємо найцікавіше.

Як розвивається UNIT.City

За словами Макса Яковера, у міжнародних структур, що інвестують в Україну, є попит на подібний проект, так як аналогів йому просто немає. Зараз активізувався процес залучення інвестицій. «З деякими банками ми знаходимося на фінальній стадії переговорів, з деякими великими міжнародними організаціям все не так швидко. Можна сказати, що всі наші основні ризики перебувають за межами парку», — розповів Максим Бахматов.

Без залучення інвесторів розвиток парку йтиме повільніше. Є кілька варіантів розвитку парку: план А, В і С. На думку управлінців, ідеально, якщо заходить один стратегічний інвестор, і далі розвиток йде швидко, а є плани В і С. Такі проекти в середньому будуються 8-10 років. При цьому, якщо інвестор не знайдеться, не факт, що будівництво вимагатиме більшого часу:

«Це можуть бути ті ж 10 років, але стратегія розвитку буде зовсім інша», — каже Бахматов. — Ми можемо, наприклад, дуже швидко побудувати і запустити парк, почавши з будівництва резиденцій, а можемо будувати, наприклад, готелі, конференц-хол, спорткомплекс, залучаючи додаткові інвестиції. Швидкість будівництва залежить від того, яку стратегію ми будемо використовувати, але в цілому горизонт близько 10 років. Планів розвитку багато, але, незалежно від стратегії, парк буде розвиватися».

Скільки коштує будівництво одного кампусу

Як розповів Бахматов, всі кампуси обходяться приблизно в одну суму — близько $1-1,2 тис за 1 кв. м. Якісне будівля однаково коштуватиме і в Києві, і у Львові, і в Харкові, тому що технологія будівництва передбачає певне наповнення, велика частина якого імпортна — це системи кондиціонування, безпеки тощо. Термін окупності приблизно 7-9 років.

До речі, в репортажі Na chasi можна побачитиЯк виглядає новий коворкінґ Chasopys в UNIT.City, як виглядає новий коворкінґ Chasopys в UNIT.City.

Share
Написати коментар
loading...