Реклама

У Києві запустили експрес до аеропорту «Бориспіль»

Сьогодні у Києві запустили перший залізничний експрес із Центрального вокзалу до аеропорту «Бориспіль». Дорога від вокзалу до аеропорту в пасажирів займатиме 35 хвилин, повідомляє «Укрзалізниця»

Čytaty latynkoju
У Києві запустили експрес до аеропорту «Бориспіль»
  1. Головна
  2. Місто
  3. У Києві запустили експрес до аеропорту «Бориспіль»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні у Києві запустили перший залізничний експрес із Центрального вокзалу до аеропорту «Бориспіль». Дорога від вокзалу до аеропорту в пасажирів займатиме 35 хвилин, повідомляє «Укрзалізниця»

Залізничне сполучення між столицею та головними аеропортом функціонуватиме цілодобово. На маршруті експрес робитиме зупинку на станції Дарниця. Назву для швидкісного експресу було обрано шляхом відкритого голосування обрали назву для швидкісного експресу — «Kyiv Boryspil Express».

Скільки коштують квитки

Вартість проїзду становитиме 80 грн в один бік. Також на базі залізничного експресу до аеропорту «Бориспіль» планується вперше впровадити єдиний квиток на різні види транспорту. Наприклад, клієнт зможе купити один квиток, що діятиме в поїзді, експресі та літаку. На Центральному вокзалі в Києві та в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» встановлять спеціальні термінали для продажу квитків за безготівкові кошти. Пасажири також зможуть розрахуватися за проїзд безпосередньо в поїздах за безконтактною технологією.

Квитки на цей поїзд можна придбати в чотирьох кіосках самообслуговування, які розміщені на конкорсі над 14-ою колією. Також поруч збудовані дві зали очікування для пасажирів цього експресу. Зала підвищеного комфорту облаштована кондиціонерами. Встановили  сучасні телевізори, LED-освітлення, Wi-Fi.

Зал очікування облаштували сидіннями, розетками для підзарядки мобільних пристроїв, також організували спеціальну зону для дітей. Вхід до зали здійснюватиметься за наявності квитків на поїзд. Для придбання квитка за готівковий розрахунок будуть організовані дві спеціальні каси на Центральному та Південному вокзалах.

Окрім цього, на станції Київ-Пасажирський реконструйовано платформу біля 14-ої колії, з якої буде здійснюватися посадка та висадка пасажирів. Платформа модернізована: оновлено освітлення та оздоблення, враховано потреби людей з інвалідністю (тактильні показники, ліфт та інше).

Фото: Facebook-сторінка «Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia»

Розклад руху експреса

На маршруті працюватиме 4 рейкові автобуси виробництва Pesa Bydgoszcz SA, які модернізували. Поїзди вміщають по 120 пасажирів. Облаштовано зони для перевезення багажу – для цього встановлені спеціальні стійкі. Графік курсування поїзда складався таким чином, щоб поїзд міг конкурувати з іншими видами транспорту та враховував пікові навантаження МА «Бориспіль».

Загальна вартість реалізованого проекту — 480 млн грн

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» розповіли«Укрзалізниця» готова до воєнного стану, як працюватимуть під час воєнного стану.

Share
Написати коментар
loading...