Реклама

Post cryptum: «Червона зона» для курсу, фейкові гаманці та blockchain у мистецтві

Чи варто «ховати» криптовалюти, що стабілізує ринок та де за минулі 7 днів використовували blockchain? Розповідає партнерський дайджест від видання CryptoTexty
Čytaty latynkoju
Post cryptum: «Червона зона» для курсу, фейкові гаманці та blockchain у мистецтві
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum: «Червона зона» для курсу, фейкові гаманці та blockchain у мистецтві
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чи варто «ховати» криптовалюти, що стабілізує ринок та де за минулі 7 днів використовували blockchain? Розповідає партнерський дайджест від видання CryptoTexty

Оскільки курс біткоїна та більшості альткоїнів продовжують знаходитися в «червоній зоні», низка ЗМІ починають «ховати» криптовалюти. Спробуємо зрозуміти процеси, які відбуваються у світі криптовалют. На часі — рубрика Post cryptum з тижневим дайджестом новин.

Що відбувається із курсом криптовалют

Різкі падіння вартості основних криптовалют привели до того, що ринкова капіталізація знизилася до $140 млрд. За 22-24 листопада 2018-го загальна вартість крипторинку втратила більш ніж $40 млрд. Багато експертів сходяться на думці, що дії SEC, яка минулого тижня оголосила ряд токенів цінними паперами, є тільки початком наведення порядку на ринку ICO. Відтак кількість подібних жорстких заходів буде тепер стрімко збільшуватися.

Інвесторів, котрі вкладають у криптовалюти, могли налякати також повідомлення про зниження попиту на відеокарти Nvidia, яке триває вже не перший квартал. Варто відзначити, що паніка також пов’язана з хардфорком Bitcoin Cash, але малоймовірно, що це критично вплинуло на весь ринок.

Trezor попередив про розповсюдження фейкових пристроїв-гаманців

Trezor — це гаманець-пристрій, що дозволяє досягти високого рівня безпеки. Його можна швидко підключити до комп’ютера і підписати ним транзакцію. Подібно до підробок у брендах одягу, підроблений Trezor One часто продається за шаленою знижкою. Це перше, що повинно стати для вас тривожним сигналом.

Trezor попереджає клієнтів про наявність голограми при першому вході до wallet.trezor.io. Підроблені голограми часто дуже схожі на ті, які використовувалися на старому пакуванні гаманців у 2016-2017 роках. Найпростіший спосіб купити справжній Trezor One — це придбати його в офіційному магазині Trezor, офіційному магазині Amazon або у офіційних реселерів.

Читайте також: Що варто знати про 10 найпопулярніших криптовалют

Україна посідає 15 місце у світі за кількістю blockchain-розробників

Згідно з результатами дослідження консалтингової blockchain-компанії Dappros, Індія посідає друге місце після США за кількістю розробників, що працюють із цією технологією. У країні налічується 12 509 фахівців, що працюють з Ethereum, Solidity, Blockchain і Hyperledger. Україна поки що на 15-му місці зі 196 країну списку. Ми обігнали Південну Корею, ОАЕ, Польщу, Бельгію. Лідерами також вважаються Великобританія, Канада, Франція та Німеччина.

Саудівська Аравія і ОАЕ спільно запустять криптовалюту

Слідом за центробанком Швеції, криптовалютний проект анонсували Саудівська Аравія з Об’єднаними Арабськими Еміратами. Очільник центрального банку ОАЕ Мубарак Аль-Мансурі зазначив, що цифрова валюта перебуває в стадії розробки і буде завершена до середини 2019 року. Примітно, що обидва центральні банки в минулому висловили скептицизм щодо цифрових валют, таких як Bitcoin. Центральний банк ОАЕ заявив, що він не визнає Bitcoin офіційною валютою. У липні 2018 року центральний банк Саудівської Аравії попереджав про боротьбу з торгівлею біткойнами, оскільки він перебував поза межами регулювання банку.

Читайте також: Що таке blockchain і для чого він потрібен

Єврокомісія організовує blockchain-асоціацію

Іспанський банківської гігант BBVA оголосив, що разом з 4 іншими банками Європи приєднався до Європейської Міжнародної Асоціації Довірених Блокчейн-компаній (International Association for Trusted Blockchain Applications). IATBA почне повноцінну роботу вже в I кварталі 2019 року. Ціль асоціації — створити нормативну базу для застосування цих технологій на території Європейського союзу і забезпечити запуск різних додатків на базі цієї технології. Ініціатива була озвучена на круглому столі з використання blockchain, який відбувся 20 листопада 2018-го у Брюсселі.

Найцінніший blockchain-аукціон в мистецтві

Колекція Барні А. Ебсворта на знаменитому аукціонному домі Christie’s в Нью-Йорку зібрала $317 801 250. Таким чином він став найціннішим аукціоном в мистецтві, який коли-небудь був записаний на blockchain. Деталі продажів були записані в блокчейн The Registry, який фіксує всю важливу інформацію в життєвому циклі художніх робіт, таку як продажі, кінцева ціна, дати аукціону, назва, реставрації та крадіжки. Єдина інформація, яка не заноситься до blockchain — це особистість власників, оскільки Christie’s гарантує суворе дотримання конфіденційності колекціонерів та інвесторів.

Більше новин зі світу криптовалют шукайте у Telegram-каналі «Криптотекстів».

Share
Написати коментар
loading...