Реклама

Розмитнили перший автомобіль на іноземній реєстрації

Чернівецька митниця ДФС оформила першу автівку на «єврономерах» за новими пільговими умовами, повідомляють на сайті Державної фіскальної служби України
Čytaty latynkoju
Розмитнили перший автомобіль на іноземній реєстрації
  1. Головна
  2. Місто
  3. Розмитнили перший автомобіль на іноземній реєстрації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чернівецька митниця ДФС оформила першу автівку на «єврономерах» за новими пільговими умовами, повідомляють на сайті Державної фіскальної служби України

Громадянин України розмитнив свій легковий автомобіль з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецькою реєстрацією. Він сплатив до державного бюджету понад 49,3 тис грн.

Скільки коштувало розмитнення

Таким чином:

  • мито (10%) склало 4,6 тис грн
  • акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,765 тис грн
  • ПДВ (20%) – 15,957 тис грн.

Як зазначають у відомстві, до 25 листопада, коли вступив в силу Закон, що передбачає нові правила ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, імпорт цієї автівки був неможливим через заборону до митного оформлення автомобілів старше 8 років.

Нагадаємо, що протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності закону базова ставка акцизного податку розраховується із знижкою у 50%. Крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів в залежності від об’єму двигуна та віку транспортного засобу. У ДФС зауважують, що через три місяці митне оформлення даної Renault Laguna обійшлося б резиденту у 83,8 тис грн. Таким чином економія склала 34,5 тис грн.

Митне оформлення здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету коштів у сумі, що дорівнює 8500 грн у разі, якщо цей транспортний засіб знаходиться на території України з порушенням вимог Митного кодексу України. Ці гроші сплачує фізична особа, яка є власником такого транспортного засобу або особа, уповноважена розпоряджатися ним та декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України.

Renault_Laguna

При ввезенні для постійного користування транспортних засобів, що були в користуванні, підтвердження відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не вимагається.

До слова, 8 листопада 2018-го український парламент ухвалив у другому читанні та в цілому 2 законопроекти, які змінюють правила для власників авто на єврономерах. Із законопроектом  №8487 можна ознайомитися в матеріаліРада ухвалила 2 закони про «євробляхи» Na chasi.

Share
Написати коментар
loading...