Реклама

Рада ухвалила державний бюджет-2019

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 9000 про державний бюджет на 2019 рік. За документ у другому читанні проголосували 239 народних депутатів, а в цілому — 240.
Čytaty latynkoju
Рада ухвалила державний бюджет-2019
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Рада ухвалила державний бюджет-2019
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 9000 про державний бюджет на 2019 рік. За документ у другому читанні проголосували 239 народних депутатів, а в цілому — 240.

Бюджет-2019 Верховна Рада прийняла в шостій годині ранку. «За» — 240 голосів. До цього всю ніч обговорювали правки до Податкового кодексу. Документ затвердили тільки о п’ятій ранку після десяти пробних, рейтингових голосувань, повідомляє «Фокус».

Як депутати приймали бюджет

Податковий законопроект представила нардеп від БПП, глава комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна. Вона зазначила, що в ресурсні поправки майже не змінилися. Більшість поправок стосувалися операцій з оподаткування вартості посилок, і деякі поправки стосувалися системи електронного адміністрування пального.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, місяць тому представляли до першого читання проект державного бюджету на 2019 і говорили, що він є реалістичним і збалансованим. Всі його витрати підкріплені доходами, дефіцит не перевищує дозволеного, а боргове навантаження зменшується. Основним викликом під час доопрацювання документа до другого читання було зберегти цей баланс. Як каже Маркарова, в результаті роботи з профільними комітетами доходи бюджету були збільшені майже на 18 млрд грн, при цьому на відповідну суму збільшили витрати на пріоритетні напрямки соціальної та економічної сфери.

«Всі наші пріоритети залишаються незмінним: це оборона і безпека, продовження реформ освіти, охорони здоров’я та децентралізації, які були закладені спочатку, а також соціальні витрати, які будуть профінансовані в повному обсязі. При цьому бюджет залишається збалансованим», — зазначила вона.

Бюджет-2019 у цифрах

Бюджет на 2019 передбачає 1,112 трильйона витрат і 1,026 трильйона доходів. Дефіцит становить 89,99 мільярда гривень. Даним документом передбачається прожитковий мінімум в розмірі 1853 гривні з 1 січня 2019 року, мінімальна зарплата — 4173 гривні. Зростання ВВП прогнозується на рівні 3%. Індекс споживчих цін очікується на рівні 7,4%, а індекс цін виробників – 10,1%.

Нагадаємо, що у вересні Кабінет міністрів затвердив і направив на розгляд Верховної Ради проект держбюджету. На засіданні уряду 14 вересня відбулася презентація проекту бюджету, під час якої прем’єр Володимир Гройсман озвучив основні показники головного фінансового документа країни на 2019 рік.

До слова, раніше ми інформувалиОприлюднено рівень надходжень до місцевих бюджетів про те, що оприлюднили рівень надходження до місцевіх бюджетів у 2018 році.

Share
Написати коментар
loading...