Реклама

Основні податкові зміни до бюджету-2019, які ухвалила Рада

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект «бюджетного пакету» з податковими змінами. Відповідний законопроект №9260 підтримало 236 народних депутатів, повідомляє Мінфін
Čytaty latynkoju
Основні податкові зміни до бюджету-2019, які ухвалила Рада
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Основні податкові зміни до бюджету-2019, які ухвалила Рада
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект «бюджетного пакету» з податковими змінами. Відповідний законопроект №9260 підтримало 236 народних депутатів, повідомляє Мінфін

За інформацією видання «Економічна правда» законопроект №9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» розглядався за закритими дверима в податковому комітеті Верховної Ради близько шести годин. У залі документ також викликав багато запитань і був проголосований лише після ряду спроб.

Основні зміни в законопроекті

  • На чотири роки будуть продовжений пільговий режим ввезення електрокарів.

Так, до кінця 2022 року буде продовжена норма, яка звільняє ввезення в Україну транспортних засобів, оснащених лише електродвигунами, від сплати ПДВ.

В Податковому кодексі України, пункті 64 підрозділі 2 значилося:

«Тимчасово, до 31 грудня 2018 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України та з постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), що зазначені у товарній підкатегорії 8703 90 10 10 згідно з УКТ ЗЕД (в тому числі вироблених в Україні)».

Натомість, акциз буде розраховуватися відповідно до так званого закону “про євробляхи”№8487, який спрощує ввезення імпортних авто в Україну.

  • З 1 липня 2019 року зростуть ставки акцизного податку на тютюнові вироби ще на 9%.

Перед цим, з 1 січня 2019 року, акцизний податок для тютюнових компаній повинен зрости на 20% — відповідно до раніше внесених у Податковий кодекс змін.

  • З 1 липня 2019 року будуть оподатковуватися посилки українців вартістю понад 100 євро.

При цьому, як зазначається на сайті Мінфіну, норма про «три посилки» скасована, оскільки поштові оператори виявились не готовими до адміністрування такого обмеження.

«66. Установити, що з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, для одного одержувача – фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях».

Також ухваленим законопроектом передбачається визнати податковими агентами операторів поштового зв’язку та експрес-перевізників.

  • Збільшується ставка рентної плати за користування надрами.

З 1 січня 2019 року розмір ставок рентної плати для видобування нафти та газового конденсату збільшується на 2%. За видобування покладів, які повністю чи частково залягають на глибині понад 5000 метрів — з 29 до 31%. Покладів, що повністю залягають на глибині понад 5000 метрів — з 14 до 16%. Також на 0,8% — до 8,8% — збільшується ставка рентної плати на видобування залізної руди.

  • Ставка рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів збільшується на 50%.
  • Збільшення ставок екологічного податку

З 1 січня 2019 року ставка екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами підвищується з 0,41 гривень за тонну до 10 гривень за тонну. Крім цього, передбачається поетапне підвищення ставки до рівня 30 гривень за тонну у 2023 році, тобто щорічне підвищення на 5 гривень за тонну. Ця норма наближає ставки до рівня, прийнятого у ЄС, зазначається у законопроекті.

  • Удосконалення електронної системи контролю за обігом палива

З 1 липня 2019 року. Це дозволить збільшити надходження акцизного податку на паливо, зазначають в Мінфіні. Там підрахували, що закон дозволить збільшити надходження до зведеного бюджету (в умовах 2019 року) у обсязі 6,3 млрд грн.

До речі, нещодавно ми публікувалиУкраїнці просять не оподатковувати відправлення вартістю понад €22 матеріал про прохання українців не допустити прийняття змін до Податкового та Митного Кодексів у частині впровадження податку на посилки з-закордону вартістю понад €22 для громадян України.

Share
Написати коментар
loading...