Реклама

Світовий провайдер медіарішень придбав український стартап для ЗМІ

Український стартап Newzmate придбала американська компанія Piano Software, Inc — міжнародний провайдер рішень для медіабізнесу зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Про угоду повідомила прес-служба Newzmate
Čytaty latynkoju
Світовий провайдер медіарішень придбав український стартап для ЗМІ
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Світовий провайдер медіарішень придбав український стартап для ЗМІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Український стартап Newzmate придбала американська компанія Piano Software, Inc — міжнародний провайдер рішень для медіабізнесу зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Про угоду повідомила прес-служба Newzmate

За підсумками 2017 року Piano опинилась на 440 місці в рейтингу Inc 5000 серед компаній в США, шо найшвидше зростають. Суму угоди сторони не розголошують. «За останні півтора роки ми обговорювали можливість продажу з трьома компаніями: двома в США, однією в Сінгапурі, — повідомляє CEO і співзасновник Newzmate Олексій Чапко. — Ми вибрали Piano в першу чергу тому, що співпали з ними в розумінні ринку, баченні продукту, цінностях і процесах».

Чим займається український стартап

Сервіс автоматизації контент-маркетингу в медіабізнесі, розроблений Newzmate, стане одним з флагманських рішень продуктової лінійки Piano. Компанія буде називатися Piano ESP. «Piano вже стрімко змінюється в результаті нашої роботи з українською командою. Ми бачимо багато переваг в тому, щоб зробити рішення Newzmate в області доставки контенту і персоналізації основною частиною наших послуг», — коментує Тревор Кауфман, CEO Piano.

Офіс Newzmate у Києві стане представництвом Piano в Україні. CEO та співзасновник стартапу Олексій Чапко очолить український офіс Piano в Києві на посаді генерального менеджера і обійме посаду віце-президента Piano з продажів у Східній Європі та Азії. CTO і співзасновник Newzmate Дмитро Шандиба як Lead Architect Piano продовжить керувати розробкою продукту і допомагати в поліпшенні процесів та розвитку інших продуктів компанії.

Співробітники Newzmate залишаються працювати в складі українського офісу Piano. Команда стартапу на момент здійснення угоди у вересні поточного року складалася з 9 співробітників. Сьогодні їх 12, і найближчим часом буде суттєво розширено, в першу чергу за рахунок технічних фахівців. «Також ми зберігаємо всі наші відносини з існуючими клієнтами та в складі Piano надаватимемо їм більш широкий спектр продуктів і послуг», — зазначає Чапко.

Сервіс, розроблений Newzmate, повністю автоматизує комунікацію онлайн-медіа з читачами. Проект допомагає персоналізувати читацький досвід, зробити спілкування з користувачами більш індивідуальним і підвищити доходи в середньому на 80%. На момент здійснення операції рішення використовували понад 60 онлайн-ЗМІ у 10 країнах Америки, Європи, Азії та Африки. Сумарна аудиторія — 300 млн читачів. У 2018 році компанія втричі збільшила дохід в порівнянні з попереднім роком.

Piano — це платформа монетизації цифрового контенту та управління аудиторією для найбільших міжнародних медіакомпаній. Платформа компанії, зазначена багатьма нагородами, включає:

  • рішення для управління підписками (Piano VX),
  • інструментарій для управлінням призначеним для користувача досвідом (Piano Composer),
  • систему управління користувачами (Piano ID),
  • інтелектуальний інструмент для email маркетингу і персоналізації (Piano ESP).

Серед клієнтів Piano — NBC Universal, Business Insider, Bloomberg, AOL, Gatehouse, Hearst, Bonnier, Digiday, The Postmedia Network, Condé Nast, Grupo Abril і понад 1300 інших ЗМІ.

Раніше ми публікувалиОлексій Чапко, CEO Newzmate — про захист даних та життя медіа «після Facebook» інтерв’ю із CEO Newzmate.

Share
Написати коментар
loading...