Реклама

В Україну прибули ще 5 локомотивів General Electric

В порту Чорноморськ 19 листопада вивантажили ще 5 локомотивів виробництва General Electric. Про це повідомляє Facebook-сторінка регіональної філії «Одеська залізниця» «Укрзалізниці»
Čytaty latynkoju
В Україну прибули ще 5 локомотивів General Electric
  1. Головна
  2. Місто
  3. В Україну прибули ще 5 локомотивів General Electric
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В порту Чорноморськ 19 листопада вивантажили ще 5 локомотивів виробництва General Electric. Про це повідомляє Facebook-сторінка регіональної філії «Одеська залізниця» «Укрзалізниці»

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року «Укрзалізниця» почала випробування на мережі залізниць України локомотива General Electric.

Що це за локомотиви

Як повідомляє «Економічна правда», у лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ «Укрзалізниця» на 1 млрд доларів. Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США. А також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі eneral Electric використовуватиме українську сигнальну та радіосистему та певні елементи кабіни.

Вартість локомотивів — 4,68 млн доларів (з ПДВ) за кожен. Загалом сума контракту за першу партію становить 140 млн доларів з ПДВ. 30% УЗ заплатить авансом, а за 70% суми «Укрексімбанк» придбає на власний баланс тепловози і віддасть їх у лізинг на 15 років. Лізингова угода номінована у гривнях.

Це означає, що за тепловози УЗ буде вимушена суттєво переплатити у зв’язку з використанням кредитних грошей, адже вартість гривні, враховуючи облікову ставку НБУ на момент підписання контракту, була досить високою, пише «Економічна правда» Процентну ставку в УЗ не називають, проте у розмові з ЕП представник залізниці підтвердив: вона не нижча за облікову ставку НБУ. За обслуговування лізингу УЗ буде платити не менше 16-18% річних, що значно дорожче доларового ресурсу.

На другому етапі американці повинні поставити протягом семи років 150-175 тепловозів. На цьому етапі українська сторона наполягатиме на використанні вже 40% українських деталей. Рамкова угода також передбачає можливість майбутньої співпраці у сфері обслуговування та модернізації наявного рухомого складу, зокрема дизельних тепловозів серії 2М62 та 2Е10.

Нагадаємо, раніше ми публікувалиВідео: Перший локомотив General Electric — вже в Україні відеоматеріал про те, як українська залізниця отримала перший локомотив General Electric.

Share
Написати коментар
loading...