Реклама

Як українці витрачатимуть кошти в «Чорну п’ятницю» — дослідження

Напередодні найбільшого розпродажу року аналітики компанії Picodi провели дослідження щодо покупної спроможності українців. Вони з’ясували, скільки людей робитимуть покупки на «Чорну п’ятницю», які суми збираються витрачати і скільки товарів купувати
Čytaty latynkoju
Як українці витрачатимуть кошти в «Чорну п’ятницю» — дослідження
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Як українці витрачатимуть кошти в «Чорну п’ятницю» — дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Напередодні найбільшого розпродажу року аналітики компанії Picodi провели дослідження щодо покупної спроможності українців. Вони з’ясували, скільки людей робитимуть покупки на «Чорну п’ятницю», які суми збираються витрачати і скільки товарів купувати

Видання RAU наводить головний висновок, який роблять аналітики Picodi за результатами дослідження. Він полягає в тому, що середньостатистичний споживач не налаштований втрачати можливості заощадити на покупках.

Припускають, що це результат грамотних дій маркетологів, адже ще кілька років тому «Чорна п’ятниця» в Україні не викликала такого ажіотажу, як у США чи Великобританії. Близько 1/3 опитаних українців зізналися, що обов’язково візьмуть участь у розпродажі в цьому році. Серйозність намірів підтверджують й інші цифри.

На питання «Як ви готуєтеся до розпродажів листопаду»:

  • 53% споживачів відповіли, що відкладають гроші на такі витрати заздалегідь;
  • 34% і зовсім збираються скористатися кредитом на покупку дорогих товарів;
  • тільки 13% опитаних заробляють достатньо, щоб здійснювати досить великі покупки. До таких  переважно відносять побутову техніку і електроніку, які знаходяться у топі продажів Black Friday останні кілька років.

Що налаштовані придбати українці в дні розпродажів

Українці збираються з усією серйозністю підійти до покупок в цей день. Більшість опитаних (51%) планують придбати 2-3 товари з розпродажу, а 25% готові витратитися на 5 і більше необхідних у побуті речей. При цьому 38% вже знають, що куплять на розпродажі, а 62% куплять те, на що будуть найвигідніші знижки.

На Заході «Чорна п’ятниця» дуже доречна для споживача. Саме в кінці листопада багато людей планують знайти на полицях магазинів подарунки до Різдва за зниженими цінами. Аналітики Picodi також попросили українців відповісти, заради чого вони вирушають на шопінг в найбільш «гарячий» день в році та для кого купують. Отже:

  • 27% опитаних зізналися, що, зокрема, купують подарунки до різдвяних і новорічних свят;
  • 80% покупців в основному купують що-небудь для себе;
  • 30% — новинку для дому.

Про реальні та фіктивні знижки

Численні статті в інтернеті викривають магазинні хитрощі, які покликані привернути увагу покупців. Однак 93% опитаних зізналися, що вміють з усього різноманіття промо-акцій знаходити реальні знижки. Тільки 7% поскаржилися на те, що, на їхню думку, всі знижки в Black Friday фіктивні та не заслуговують на увагу.

За внутрішніми даними Picodi в минулі роки середня знижка в українських магазинах в «Чорну п’ятницю» становила 66% – цифра досить реалістична.

Black Friday  в цифрах

  • 93% опитаних довіряють розпродажам і вміють знаходити реальні знижки;
  • 62% опитаних покладаються на знижки і поки не визначилися з тим, що саме хочуть купити;
  • 53% опитаних відкладають гроші на «Чорну п’ятницю» заздалегідь;
  • 51% опитаних готові купити 2-3 товари на розпродажі.

До речі, минулого року «Приватбанк» прозвітував«Приватбанк» прозвітував про результати «Чорної П’ятниці» про результати «Чорної П’ятниці». Банк оприлюднив рекордні показники надання кредитів та послуги «Оплата частинами».

Share
Написати коментар
loading...