Реклама

Українці створили платформу для скорочення відходів

Українці створили онлайн платформу, що допоможе мінімізувати утворення відходів.  Їх проект Stock-Factory посів друге місце на хакатоні Circular Economy Hackathon
Čytaty latynkoju
Українці створили платформу для скорочення відходів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Українці створили платформу для скорочення відходів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українці створили онлайн платформу, що допоможе мінімізувати утворення відходів.  Їх проект Stock-Factory посів друге місце на хакатоні Circular Economy Hackathon

Українська ініціатива Stock-Factory спробує виправити ситуацію з перенасиченням планети відходами. Ідея в тому, щоби допомогти швидко та ефективно позбутися речей, доки вони не стали купою відходів в майбутньому.

Як працює платформа Stock-Factory 

Платформа Stock-Factory допомагає оперативно продавати або передавати на благодійність якісні товари, строк придатності яких наближається до завершення — або такі продукти, що є проблемними через пошкодження пакування чи інші незначні дефекти, котрі не впливають на їх якість і безпечність.

Це допоможе скоротити обсяги списання й невиправданої утилізації якісних товарів в торговельних мережах та оптимізувати товарну логістику, скорочуючи, таким чином, вуглецевий слід та кількість відходів. Вже зараз на сайті можна купити купу навушників, дитячих речей та харчування, а також керамічної плитки – і все це зі значною знижкою.

«Ми віримо у те, що всі товари були створені, щоб давати користь, але з якоїсь причини поки що не знайшли своє призначення», — зазначають члени команди.

В проекті підрахували, що якщо хоча б половина списаних товарів перерозподілялася через Stock-Factory, то мережі могли б скоротити свої затрати на управління «проблемними» позиціями на 42% (за рахунок зниження витрат на зберігання й утилізацію). Нещодавно команда також перемогла в одній із номінацій на конкурсі Climate LaunchpadБитва за клімат — навіщо українці їдуть на конкурс «зелених» стартапів ClimateLaunchpad в Единбурзі.

До слова, Європейська Рада наполягаєЄвропарламент вимагає суттєво скоротити викиди від авто на скорочення викидів CO2 у нових автомобілях на 35% до 2030 року.

Share
Написати коментар
loading...