Реклама

Post cryptum — Падіння криптовалют, хардфорк Bitcoin Cash, криптогривня та збитковий майнінґ

Рубрика Post cryptum повертається — спільно з виданням Cryptotexty щотижня ми будемо знайомити наших читачів із новинами ринку криптовалют
Čytaty latynkoju
Post cryptum — Падіння криптовалют, хардфорк Bitcoin Cash, криптогривня та збитковий майнінґ
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum — Падіння криптовалют, хардфорк Bitcoin Cash, криптогривня та збитковий майнінґ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Рубрика Post cryptum повертається — спільно з виданням Cryptotexty щотижня ми будемо знайомити наших читачів із новинами ринку криптовалют

Тиждень у криптосвіті був по-справжньому спекотним. Сьогодні маємо таку ситуацію на ринку: Bitcoin впав до відмітки $5 592, XRP знову обігнав за капіталізацією Ethereum, Stellar посунув EOS, а Bitcoin Cash взагалі розділився на Bitcoin ABC та Bitcoin SV. Пропонуємо згадати найцікавіші новини зі світу криптовалют та блокчейну за останні 7 днів.

Додаткові комісійні на біржах

Біржа Bitfinex стягуватиме додаткову комісію 3% за виводи фіату. Нові правила торкнуться тих, хто виводить кошти більш ніж двічі на місяць. Також комісія буде стягуватися з користувачів, які протягом тридцятиденного періоду виводять суму, що сумарно перевищує $1 млн.

Криптомати не збавляють обертів

До кінця листопада 2018 року в світі буде більше 4 тис криптоматів? Криптомати в Україні: перші встановили у Києві. Поки що більшість Bitcoin-банкоматів функціонує у Північній Америці — 71,3%. В Європі — лише 25%, а в Азії — близько 2,5%. Близько 6 онлайн-обмінників щодня стартують в мережі інтернет. Понад 60% Bitcoin-банкоматів підтримують альткоїни: Litecoin є найпопулярнішим, EthereumEthereum перейде на нову blockchain-платформу і Bitcoin CashЩо таке Bitcoin Cash і що варто знати про форк біткоїнів на другій сходинці. Крім того, збільшується підтримка Monero, Dash, Dogecoin і ZCash.

Blockchain для нафти

Великі нафтові компанії BP, Shell і Equinor об’єдналися з банками, щоб запустити blockchain-платформу Vakt для торгівлі сировиною. Рішення на цій технології, вперше анонсоване в листопаді 2017 року, дозволить великим гравцям галузі перейти від «громіздких» документів до розумних контрактів, тим самим допомагаючи скоротити час на операції і підвищити ефективність торгівлі, кажуть представники компаній.

Майнінґ вже «не торт»

Експерти американської трейдингової компанії Susquehanna опублікували висновки дослідження, які засвідчують, що видобуток Ethereum (ETH) за допомогою графічних процесорів у листопаді 2018 року перестав приносити прибуток. При цьому влітку минулого року майнери могли отримати від GPU-майнінгу майже $150 в місяць.

Страхування на blockchain

Федеральне наукове агентство Австралії CSIRO і один з найбільших комерційних банків країни заявили про успішне завершення тестів blockchain-прототипу для оптимізації процесу страхових виплат. Під час дослідження було підраховано, що в масштабах всієї країни користувачі програми могли б заощадити від 1 до 15 годин в тиждень часу і 0,3-0,8% річного бюджету. Економію оцінили в «сотні мільйонів доларів на рік».

Шведська нова валюта

Центральний банк Швеції Riksbank анонсував тестовий запуск першої шведської цифрової валюти e-krona. Таким чином, банк Швеції може стати першим центробанком в світі, який випустив власну криптовалюту. Тим часом, Засновник української біржі Kuna Михайло Чобанян анонсував створення токена на основі гривні. Частина розробки буде реалізована вже в цьому році, а комерційна експлуатація почнеться в наступному.

Черговий хардфорк

Відбувся хардфорк в мережі Bitcoin Cash (BCH). Майнінг-пул Bitcoin. com, що підтримав протокол ABC — запустив новий блок, що ознаменувало розгалуження в мережі. Після того, як ланцюг розколовся, протокол Bitcoin ABC на три блоки випередив протокол Bitcoin SV. Учасники крипторинку почати звинуватили хардфорк BCH у обвалі вартості крипти, оскільки конфлікти між розробниками можуть загрожувати цінності вже намайнених криптоактивів.

Анонс криптогривні

Засновник та керівник української біржі KUNA має намірБіржа KUNA готується запустити криптогривню залучити щонайменше 1 млрд грн на випуск криптогривні. При цьому не йдеться про підтримку ініціативи з боку НБУ. Радше ці 2 цифрові валюти мають стати конкурентами. Подробиці проекту поки не розкривають.

Добірку підготовано за сприяння Telegram-каналу CryptoTexty — актуальні показники та факти крипторинку щодня.

Share
Написати коментар
loading...