Реклама

Свіжий звук: 8 нових українських треків, які варто почути просто зараз

Хтось із них — новачок на сцені, а хтось вже доволі давно «качає» українську публіку. Зібрали 8 актуальних кліпів та нових треків, які випустили українські виконавці
Čytaty latynkoju
Свіжий звук: 8 нових українських треків, які варто почути просто зараз
  1. Головна
  2. Історії
  3. Свіжий звук: 8 нових українських треків, які варто почути просто зараз
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Хтось із них — новачок на сцені, а хтось вже доволі давно «качає» українську публіку. Зібрали 8 актуальних кліпів та нових треків, які випустили українські виконавці

alyona alyona, «Голови»

Головна «фрешгьорл» українського хіпхопу — виконавиця, яка виникла наче нізвідки, «порвала»NCW, Сезон 2 епізод 5: Нобелівська та Букерівська премія, нові смартфони та «воскресіння» Winamp соцмережі своїм треком «Рибки» та випустила нову відеороботу і новий трек про порожні голови. Читка в стилі «нової школи» та холодний звук і чорно-білий відеоряд — основні складові нового кліпу:

Freel, «Шо там у хохлов»

Екс-учасник культового гурту «На Відміну Від» повертається до активного музикування. 19 листопада 2018-го ми почуємо його новий альбом — а поки дивимося, що він вже встиг створити. Як інформує видання «Слух», ця пісня — його внесок в інформаційну війну між Росією та Україною. Ось як сам Freel прокоментував ідею нової відеороботи: ««Шо там у хохлов» — історія про російського філолога, якому щодня по телевізору показували жахіття, які нібито відбуваються в Україні. Він не витримує, збирає речі, бере словники, і їде на Донбас, рятувати російську мову, яку, як йому сказали з екрану, там гноблять. Приїхавши, він з’ясовує, що все, м’яко кажучи, не зовсім так, як він думав».

Jerry Heil, «Постіль»

Відома користувачам Instagram як авторка численних каверів, відеоблогерка та дебютантка, що пішла «пробуватися» на велике музичне телевізійне шоу, ця виконавиця нещодавно відновила заблокований раніше YouTube-канал та випустила дебютний відеокліп. Як повідомляють у Liroom, режисером кліпу став DVIZHON, відомий за спільними роботами з Іриною Білик, Анастасією Приходько та іншими представниками української та російської поп-музики. Головну чоловічу роль виконав Дмитро Топоринський, учасник другого сезону проекту «Топ-модель по-українськи».

ТНМК, «Янголи»

Стара гвардія теж заграє із фрешменами та новою школою — звук новий, але стара любов до фольк-інструментів та семплування нікуди не поділася. Хоча за візуальним рядом це так, наче Кендрік Ламар зустрів Каньє Веста, а потім вони наздогнали Нату Жижченко:

ONUKA, «Хащі»

Кажуть, ніхто не пише й не релізить нових пісень посеред туру. Але цій українській виконавиці не звикати до того, аби дивувати публіку експериментами: «Хащі – у моєму розумінні – це провалля, безпросвітна безодня. Їх хотілося б обійти, оминути. Але чим далі йдеш по життю, тим частіше ловиш себе на думці – куди не глянь, лише одні хащі».

Ivan NAVI, «Птахи»

Коли йдеться про спадщину гурту «Скрябін», більшість каверів та переспівів зустрічають доволі агресивно: фігура Андрія Кузьменка є культовою,а «ранній Скрябін» — чимось на кшталт нетлінної спадщини української електронної музики. Чи не вперше подарувати сучасне звучання і при цьому не викликати небажаних емоцій вдалося львівському виконавцеві:

Денні Дельта, «Сторіз»

Стара школа не здає позицій під натиском фрешменів — і навіть олдскульно ненавидить соцмережі з їхніми трендами, пафосом та Instagram Stories2 роки Instagram Stories — як і чому ми так швидко звикли до «відеоісторій»:

Єгор Грушин, Ritorno

Українська неокласика від виконавця, тур якого тривав Україною у жовтні — гарне завершення для цієї добірки:

Share
Написати коментар
loading...